Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Beyaz Kod sistemindeki yazılım güncellemesi ve hastanelerdeki polis sayısının artırılacağına dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Koca'nın yaptığı açıklamalara göre, Beyaz Kod sistemi bir alt aşama olan ve muhtemel risklere karşı devreye girmeye hazır olan yeni bir sistemin yazılımı tamamlanmak üzere. Bu yeni sistem, polis karakoluyla irtibat halinde çalışacak ve güvenlik açısından daha etkin bir koruma sağlayacak.

POLİS VE GÜVENLİK SAYISI ARTACAK

Ayrıca, Sağlık Bakanı Koca, hastanelerdeki polis ve güvenlik görevlisi sayısının da yakın zamanda artırılacağını belirtti. Bu sayede hastanelerdeki güvenlik önlemleri güçlendirilecek ve sağlık çalışanları ile hastaların güvenliği daha iyi sağlanacak.

CAMİA İÇİNDEKİ UYUMA DİKKAT ÇEKTİ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sağlık camiasında uyumun önemine dikkat çekti ve uyumun kazanımların korunması için hayati bir gereklilik olduğunu vurguladı. 

TALEPLER, ENDİŞEYE NEDEN OLMAMALI

Yaptığı açıklamada, bazı taleplerin, kamusal atmosferde endişeye neden olabileceğini ancak bunun haklı yanlarını gölgelememek gerektiğini belirtti. Bakan Koca, "Çare" olan sağlık çalışanının sorunlarına, herkesin yararına olacak çözümler ararken, bu talepleri iletişim şekli ve yerine özen göstermesi gerektiğini ifade etti.