Ziyaret, Memur-Sen Genel Merkezi'nde gerçekleşti ve ilk olarak Konfederasyon Genel Başkanı Ali Yalçın ile Bakan Işıkhan arasında ikili bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede, çalışma hayatı ve sendikal gündemdeki konular detaylı bir şekilde ele alındı.
Bakan Işıkhan, ardından Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkan yardımcıları ile bir araya geldi. Bu görüşmeler sırasında, geçmiş toplu sözleşme süreci gözden geçirilirken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikal anlayışlarının çatışma ve kaos üzerine kurulu ideolojik bir yaklaşım yerine, mücadele ve müzakereye dayalı bir anlayışı teşvik ettiğini vurguladı.
Yalçın, Memur-Sen'in kuruluşunun emek tarihi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, "Kuruluşumuz, darbelere, vesayetçi sendikal anlayışa, teröre ve onların destekçilerine karşı milletin ve ülkenin yanında durmuştur" dedi.
Ayrıca, Memur-Sen'in sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde mazlum ve mağdur insanlara yardım eli uzattığını da vurgulayan Yalçın, birçok önemli projeye imza attıklarını belirtti. Bu projeler arasında dünya genelinde inşa edilen yetimhaneler, okullar, su kuyuları ve Türkiye'de İdlib'de hayata geçirilen Mehmet Akif İnan Mahallesi gibi projeler yer almaktadır.
Yalçın ayrıca, “Asrın felaketi” olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinde Memur-Sen’in 270 kişilik arama kurtarma ekibiyle sahada olduğunu hatırlatarak pandemi döneminde de yine var güçleriyle devletin ve milletin yanında olduklarını söyledi.
“Adil bir dünya emekle kurulur” mottosuyla 100’den fazla emek hareketiyle irtibat geliştirdiklerini ifade eden Genel Başkan Yalçın, “25 ülkeden 33 konfederasyonun katılımıyla ve 25 milyon emekçiyi temsil eden Uluslararası Emek Örgütü ILC’yi kurduk” dedi.
“Çalışmalara başlamamız gerekiyor”
Toplu Sözleşme dönemini geride bıraktıklarını ve önlerinde çalışma yapılması beklenen çeşitli konuların olduğunu söyleyen Ali Yalçın, “Toplu sözleşmede hüküm altına aldığımız 4688 Sayılı Kanun, yiyecek yardımı yönetmeliği, harcırah kanunu, 1. Dereceye gelmiş memurlara 3600 ek gösterge verilmesinin yanı sıra Görevde Yükselme ve Unvan Değişliği Sınavlarının periyodik olarak yapılması, disiplin cezası affı, mobbing izleme kurullarında sendika temsilcisinin bulunması, engellilere sıra tahsisli konutlarda yüzde 3 kontenjan ayrılması, TOKİ Konutlarında memura öncelik verilmesi konularında çalışmaya başlamamız gerekiyor. Biz hazırlıklarımızı yaptık, bir an önce bir çalışma grubu oluşturularak çalışma takviminin belirlenmesini bekliyoruz” diye konuşarak, ziyaretlerinden dolayı Bakan Vedat Işıkhan’a teşekkür etti.
Bakan Işıkhan: Sosyal paydaşlarla istişareleri önemsiyoruz
Toplu sözleşmede gösterilen özverili çalışma için sendikalara teşekkür eden Işıkhan, Memur-Sen’in önemli bir paydaş olduğunu ifade ederek Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sunduğunu vurguladı.
Sosyal paydaşlarla gerçekleştirilen istişarelerin sorunların çözümü noktasında oldukça değerli olduğunu ifade eden Bakan Işıkhan, “Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından biri olan Memur-Sen ile kamu görevlilerinin talep ve beklentilerinin tespiti ve çözümü için görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Ülkemizin kalkınması adına ilerleyen süreçte de bu istişare ortamının gelişerek devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.