Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda dolaşan haberlere itimat etmeyin" dedi. Bakanlık olarak çalışma hayatına dair yapılan yorumların ve haberlerin, resmi bir açıklama olmadan dikkate alınmaması gerektiğini belirten Işıkhan, çalışma hayatının dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve sürekli olarak geliştirilmesi gereken bir alan olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda dışarıdan yapılan çok sayıda yorum ve haberle karşılaşıldığını kaydeden Bakan Işıkhan, "Biz her zaman işçi ve işveren haklarını korumayı öncelikli tutuyoruz. Ancak, doğrudan Bakanlık tarafından yapılmayan bir açıklama varsa, kamuoyunda dolaşan haberlere itibar etmemenizi rica ediyorum. Yapılacak olan çalışmaların, iş hayatının tüm paydaşlarının ortak görüşleriyle belirleneceğini vurgulamak isterim" şeklinde konuştu. Işıkhan, iş hayatının daha iyi nasıl düzenlenebileceği konusundaki tartışmalara her zaman açık olduklarını ve bu konuda ortak bir çözüm bulunması için çaba gösterdiklerini belirtti.

"22 YILIN EN DÜŞÜK İŞSİZLİK ORANI"

Çalışma hayatındaki kayıt dışı istihdamı azaltmayı da hedeflediklerini belirten Işıkhan, "Önümüzdeki ay açıklanacak 2023 yılı verilerinde hem genelde hem kadınlarda hem de gençlerde 2002 yılından bu yana en yüksek iş gücüne katılım oranları ve istihdam oranları beklenmektedir. Aynı şekilde tüm diğer göstergeler, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağına işaret etmektedir. Diğer yandan İş Pozitif'i başlattığımız 9 Şubat'tan bu yana, yani geçtiğimiz 2 hafta içinde 15 bin 262 kadını işe yerleştirdiğimizin müjdesini vermek istiyorum. Bu rakamlar, hem İş Pozitif programımızın hem de diğer istihdam politikalarımızın ne derece etkili olduğunu göstermektedir." dedi.