Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada,

"Çalışmalarımıza başladık. Burada 5 yıl kazanıyorlar aslında, 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanımış oluyoruz"

ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl duyurulan Bağ-Kur prim eşitlemesi için somut adımlar atılmaya devam ediyor. Bu düzenlemeyle birlikte 1 milyon kişinin erken emekli olması planlanıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte emeklilik sisteminde önemli değişiklikler bekleniyor.

Özellikle 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan ve düzenlemeden etkilenecek Bağ-Kur'lu erkeklerin 60, kadınların ise 58 yaşında emekli olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, 3,5 yıl içinde Bağ-Kur'dan SSK'ya geçenlerin 7200 günün tamamlandığında Bağ-Kur kapsamında emeklilik hakkı kazanacağı bilgisi de önemli detaylar arasında yer alıyor.

Yandal Uzmanı Doktor Maaş Bordrosunu Paylaşarak Diğer Memurlarla Kıyasladı Yandal Uzmanı Doktor Maaş Bordrosunu Paylaşarak Diğer Memurlarla Kıyasladı

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Düzenlemeden kimler yararlanabilecek? Küçük esnaf olarak nitelendirilen bakkal, kasap, berber, kuaför ve ayakkabı tamircisi gibi işletmelerin yanı sıra 10 ve altında personel çalıştıran işletmelerin de düzenleme kapsamında erken emekli olması bekleniyor.

BAKAN IŞIKHAN: ‘ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR’

Ayrıca düzenlemenin orta vadede hayata geçirilmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, esnafın prim gün sayısının düşürülmesine yönelik çalışmaların devam ettiğinin altını çizmişti.

Işıkhan yaptığı açıklamada şunları ifade etmişti:

"Bakanlık olarak bu konuda bazı değişkenlerimiz olacak. Çalışmalarımıza başladık. Burada 5 yıl kazanıyorlar aslında, 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanımış oluyoruz. Biz talimatlarımızı aldık."