“Sözleşmeli memurlara kadro verdik.” Diyen Çalışma Bakanı Bilgin, Sözleşmeli memur alımının bir kurala bağlandığını, artık sözleşmeli memur alımının çok özel durumlarda alınacağını söyledi.

Nükleer enerji uzmanı branşını örnek gösteren Bakan Bilgin, bu gibi branşlarda mevcut memur maaşı ile personel temin edilemediği için özel sözleşmelerle alındığını belirtti.

Bakan Bilgin sözleşmeli personel alımına dair şunları kaydetti:

“Buna benzer birkaç kadronun dışında sözleşmeli memur meselesini kadrolu memur haline dönüştürdük dedi.”

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleşmeli memur uygulamasını kaldıracağız şeklinde vaatte bulunduğunu hatırlatan Çalışma Bakanı Bilgin, “uygulamadan sanırım haberi yok, biz sözleşmeli memur alımını kaldırdık” şeklinde konuştu.

FARKLI STATÜLERDE 33 ÇEŞİT SÖZLEŞMELİ VARDI

Kamuya yapılan alımlarda farklı statülerde pek çok unvanda personel alınmasını parlementer sistemden kaynaklı sorun olarak değerlendiren Bakan Bilgin, 33 çeşit sözleşmeli personel uygulamasının olduğunu, bu durumun fevkalade büyük bir sorun olduğuna işaret ederek, “kooliasyon dönemlerinde bir devlet bakanlığı kurulmuş, O Bakan bir kanun çıkarmış yada bir kanuna ek madde yazdırmış, öyle bir personel almış ve içinden çıkılmaz bir hale gelmiş ama biz bunu düzenledik” dedi.

KAMUDA ÇALIŞANLAR ARASINDA EŞİTSİZLİK VAR

Kamu çalışanları içerisinde eşitsizlik olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, bu statülerin eğitime, tecrübeye ve başardıkları sınavlara vs.’ye göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Bir kamu personeli reformuna ihtiyaç olduğunu belirten Bakan Bilgin, “Bu reformu biz çalıştık. Yasa haline getirilmedi ama yasaya dönüşecek alt yapısını personel reformunun hazırladık.” Şeklinde konuştu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NET 22 BİN TL!

Program sunucusu Kübra Par’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en düşük memur maaşının 22 bin lirayı bulacak dediğini ama net memur maaşı 22 bin lira olacak mı? şeklindeki sorusuna cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Tabi tabi, daha önce de Sayın Cumhurbaşkanımız 22 bin lirayı ifade etmişti.” şeklinde konuştu.