MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mehmet Şimşek’i Türk milletini “yerel” ifadesiyle değersizleştirmekle sorumlu tutarak skandalların asıl sorumlusu olarak işaret etti.

SGK’yı Dolandıran Şebekede Doktorların Pavyon Detayı SGK’yı Dolandıran Şebekede Doktorların Pavyon Detayı

Skandalların sorumlusu eleştirisi

MHP lideri Devlet Bahçeli, 23 Nisan mesajında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "yerel halk" ifadesini kullanmasıyla ilgili olarak eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Şimşek'i Türk milletini "yerel halk" ifadesiyle küçümsemekle suçladı ve onu skandalların asıl sorumlusu olarak nitelendirdi.

Bahçeli'nin yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verildi: "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle küçümsemeye çalışan bu müfsit zihniyet, son günlerde yaşadığımız skandalların esas sorumlusu konumundadır. Küresel emperyalizmin baskısı altında iç huzurumuzu bozan terör yanlılarına boyun eğmek, hıyaneti özgürlük ve demokrasi kılıfı altında meşrulaştırmak, milli felakete davetiye çıkarmaktır. Bu tür tutumlar, devletimize ve milletimize zarar vermektedir." Bahçeli'nin bu sözleri, kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve tartışmalara neden olmuştur.