Sağlık Bakanlığının uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle Fethi Sekin Şehir Hastanesinden çok sayıda doktor ayrıldı. Ayrılan doktorların yerine atama yapılmadığı için devasa hastane doktorsuz kaldı. Birçok branşta doktoru bulunmayan hastanede birçok müdahaleye özel hastanelerden çağırılan doktorlardan destek alınıyor veya hastalar başka hastanelere sevk ediliyor.

Geçtiğimiz gün nefes darlığı şikayeti ile Fethi Sekin Şehir Hastanesi acil servisine götürülen 3 yaşındaki erkek çocuğun çekilin filminde nefes borusunda bir cisim tespit edildi. Ancak müdahaleyi yapacak uzman doktor olmadığı için özel hastaneden çağırılan çocuk cerrahisi uzmanı Dr. Fikret Ersöz,  foley sonda ile çocuğun boğazındaki cismi çıkardı. Müdahalede bulunan ekibin alkışları ile çıkarılan nesnenin madeni para olduğu gözlendi. Yaptığı başarılı bir operasyonla 3 yaşındaki çocuğun hayatını kurtaran Uzman. Dr. Fikret Ersöz’e Hastane Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk teşekkür belgesi verdi.

Yapılan başarılı bir operasyonla nefes borusundaki para çıkarılan 3 yaşındaki çocuğun hayatı kurtarıldı. Ancak devasa hastane olan Şehir hastanesindeki doktor eksikliğinin giderilmesi için ne gibi adımların atılacağı merak konusu.

SEPEP MAAŞ FARKLARI

Sağlık Bakanlığının başlattığı sözleşmeli uygulaması sonrası hastanede çalışan uzmanların çoğu görevinden ayrıldı.  Hastanedeki bir sözleşmeli doktorun maaşı ile 657’ye tabi doktorun maaşı arasında çok ciddi fark bulunduğu ifade edildi. Hastane doktorları aynı fakülte mezunu, aynı branşta olan iki doktor arasında bulunan farklar nedeniyle birçok doktorun işten ayrıldığı ve yerine uzman doktor atanmadığı belirtildi. Yaşanan adaletsizliğin giderilmemesi durumunda bu sorunun yaşanacağı ifade edildi.

HASTANE MÜKEMMEL AMA UZMAN DOKTOR YETERSİZ

Edindiğimiz bilgilere göre, Başta çocuk cerrahi uzmanı olmak üzere, Çocuk Hematoloji, Çocuk İmmünoloji, Çocuk Hematoloji, Çocuk, Enfeksiyon Hastalıkları, Yeni Doğan, Çocuk Gastroenteroloji bölümlerinde uzman olmadığı, Yine Plastik Cerrahi uzmanı, Büyük Hematoloji, Büyük İmmünoloji, Radyasyon onkolojisi, Tüp bebek merkezinin bulunduğu ancak doktor yetersizliği olduğu öğrenildi.

ADAMCILIK HAT SAFHADA

Hastane çevrelerinden edinilen bilgilere göre, Hastanede adam kayırma, birilerinin adamı, yüzünden çalıştırılacak personel bulunamadığı ifade edilerek, ”Herkes birinin adamı, torpili var kimse kimseye karışamıyor, bu nedenle de kimseyi çalıştıramıyorsun. Aksamalar yaşanıyor.” Denildi.

SORUN BÜYÜK, ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Elazığ’ın en büyük, en konforlu, en donanımlı hastanesi olan Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yaşanan bu sorunların çözümü için adım atılması bekleniyor.

Başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere il yöneticileri ve Milletvekilleri yaşanan sorunları Sağlık Bakanlığına taşıyarak sorunun çözümü için gayret göstermeleri gerekmektedir.

Günışığı gazetesi olarak soruyoruz.

  • Sağlık Müdürlüğü doktor eksiğini Sağlık Bakanlığına bildirdi mi? Bildirdiyse ne cevap alındı?
  • Konu Hakkında İl Valisi bilgilendirildi mi?
  • Yaşanan sıkıntılar il milletvekillerine iletildi mi? İletildiyse, Milletvekilleri Sağlık Bakanlığı ile görüştü mü?