Bu iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Süleyman Altok ve beraberindeki sağlık görevlisi Elif İlhan ile arkadan gelen ambulansın şoförü A.K.G. hakkında 'darp', 'tehdit', 'hakaret' ve 'mala zarar verme' suçlarından soruşturma başlattı. Ancak Altok ve İlhan, kendilerinin saldırıya uğradığını ve sadece kendilerini korumak için müdahale ettiklerini belirterek iddiaları yalanladı.

Olay Nasıl Başladı?

Ambulans sürücüsü Süleyman Altok, yaptığı açıklamada, kaza olduğunu düşündükleri için aracı orta şeritte durdurduklarını söyledi.

"Ambulanstan indikten sonra, avukat Meltem T. aracının camından başını çıkararak hakaret etmeye ve küfretmeye başladı. 'Ben avukatım, sizin hayatınızı bitireceğim' gibi tehditlerde bulundu. Daha sonra yanındaki doktor ise 'Sen nasıl önümüzü kesersin' dedi. Biz kazaya sebep olmadıklarını söyledik ve özür dileyeceklerini belirttik. Ancak onlar bize saldırdı, biz de kendimizi korumak zorunda kaldık"

dedi.

Altok, olayın hemen ardından yaşananları şöyle anlattı: "Meltem T. ve kardeşi araçlarından inip üzerimize yürüdüler. Meltem T. bize fiziki saldırıda bulunurken, kardeşi de sözlü olarak tehditler savurdu. Bu sırada biz sadece kendimizi korumaya çalışıyorduk. Ancak durum kontrolden çıktı ve olay büyüdü."

Soruşturma açıldı

Olayın ardından, Meltem T. ve kardeşi, ambulans sürücüsü Süleyman Altok ve sağlık görevlisi Elif İlhan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bu suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'darp', 'tehdit', 'hakaret' ve 'mala zarar verme' suçlarından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Altok ve İlhan, olay gecesi yaşananları tüm detaylarıyla anlattılar ve kendilerinin de saldırıya uğradıklarını belirttiler.

Tartışma Büyüdü

Olay sırasında başka bir vakaya gitmekte olan başka bir ambulansın sürücüsü kavgayı ayırmaya çalıştı. Altok, avukatın kardeşi olan doktorun arabasından aldığı makasla kendisine saldırdığını ve elini kestiğini söyledi. "O makasla bana saldırdığında, karnıma birkaç kez vurdu. Bunların hepsi adli tıp raporlarında mevcut. Çevredeki insanlar ve ekip arkadaşlarımız araya girerek bizi ayırdı" dedi.

Paramedik Elif İlhan, olayın devamında doktor Y.T.'nin kendisine yumruk attığını belirtti. "Süleyman Bey ile doktor kafa kafaya geldiklerinde, aralarına girdim. Doktor beni itekledi ve göğsüme yumruk attı. Darp raporlarında bu da yer alıyor. Süleyman o sırada görmediği için 'Nişanlıma vurdun mu?' diye sordu. Doktor da 'Vurdum, ne olacak?' diye cevap verdi" dedi.

Karşılıklı İddialar

Ambulans sürücüsü Süleyman Altok, olay yerinden ayrılmaya çalıştıkları sırada avukatın ambulansın önünü kestiğini ve araca vurduğunu söyledi.

"O sırada video çekiyordu, biz de video çektik. Görüntüler elimizde var, savcılığa ve karakola bildirdik. Sonrasında doktor yeniden saldırdı ve sağ gözlüğümün camı yerinden çıktı. Arkadaşlar gözlüğümü buldu. Daha sonra vakaya gitmek için yola çıktık ve beyaz kod verdik"

dedi.

Altok ayrıca, olay sırasında avukatın ve doktorun saldırgan tutumlarını polise ve savcılığa bildirdiklerini, vakaya giderken yaşanan tüm gecikmeleri belgelerle kanıtladıklarını belirtti. "Biz sürekli hastamız olduğunu ve acil gitmemiz gerektiğini, zaten geç kaldığımızı beyan ettik. Bizi yalanladılar, 'Hastaya gitmiyorsunuz' dediler. Bunu zaten polise de, savcılığa da bildirdik, vaka formlarımızı verdik" diye konuştu.

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Sağlık Görevlisi Neler Anlattı?

Paramedik Elif İlhan, olayın devamında doktor Y.T.'nin kendisine yumruk attığını belirtti. "Süleyman Bey ile doktor kafa kafaya geldiklerinde, aralarına girdim. Doktor beni itekledi ve göğsüme yumruk attı. Darp raporlarında bu da yer alıyor. Süleyman o sırada görmediği için 'Nişanlıma vurdun mu?' diye sordu. Doktor da 'Vurdum, ne olacak?' diye cevap verdi" dedi.

İlhan, olayın devamında ambulansa binerken avukat Meltem T.'nin aracın önünü kestiğini ve kapıyı açarak hakaret ettiğini belirtti. "Ben araca bindiğimde kapıyı kilitlemiştim. Ancak Meltem T. kapıyı açmaya çalıştı ve hakaretler etmeye devam etti. Daha sonra diğer ekip arkadaşlarımız geldi ve bizi korumaya çalıştılar" dedi.