Konu sosyal medyada gündeme oturunca, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörlüğü çıkan iddialarla ilgili olarak açıklama yapmak zorunda kaldı ve satır arasında veteriner hekim Muhammet Bora Uzuner'in Başhekim Yardımcısı olarak atandığını doğrulamış oldu. Ancak iddiaları ortaya atan Eski Milletvekili Çetin Bilgir, Uzuner’in Başhekim olarak atandığını değil, Başhekim Yakup Baykuş’un izne çıktığı dönemde Veteriner Hekim olan birisinin hastaneye Başhekim V. olarak görevlendirildiğini ortaya çıkarmıştı. 

HAYVAN SAĞLIĞI UZMANI, İNSAN SAĞLIĞINI YÖNETİYOR İDDİASI

Sosyal medya hesabından olayın detaylarına değinen Eski Vekil Bilgir, atama konusunun eleştirilen tarafının, insan sağlığı konusunda birçok yetkin uzmanın olduğu Üniversite Hastanesine “hayvan sağlığı” uzmanının görevlendirilmiş olmasıdır diyerek, idarecilerin “kendinden” olsun anlayışı ile Kars halkıyla ve hepimizle; umursamaz ve alay eden tavırları tam anlamıyla hadsizliktir diyerek atamaya ilişkin tepkisini sürdürdü.

Muhammet Bora Uzuner'’in veterinerlik fakültesi yani hayvan sağlığı konusunda eğitim aldığı açıkken, anatomide doktora yapması, Tıp Fakültesinde temel bilimlerde öğretim görevlisi olmasının, insan sağlığı alanında birçok uzman hekimin olduğu bir birime atanmasının yada vekaletende olsa görevlendirilmesinin ne kadar etik, ne kadar liyakat esaslarına uygun olduğu konusu tartışmalarının devam etmesini sağlıyor.

İddialarla ilgili kaynak habere ulaşmak için tıklayınız.