Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş'un sözleşmeli görev süresi bugün itibariyle tamamlandı. Müdür Erkuş Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanırken, Erkuş'un yerine ise Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Gülüm atandı. 

Erkuş'un görev süresinin bitimine doğru Sağlık İl Müdürlüğü için Dr. Eyyüp Sabri Şeyhanlıoğlu, TIP Fakültesi Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçicek ve Dr. İdris Kırhan'ın ismi geçiyordu. Ancak bugün yapılan atamada Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Gülüm'ün ismi kesinleşti.


*Doç. Dr. Emre Erkuş

Atamanın kesinleşmesinden 2 gün önce de AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğü öğrenildi.

Doç. Dr. M. Emre ERKUŞ Kimdir?

Doç. Dr. M. Emre ERKUŞ 1979 yılında Ankara’da doğdu. 2006 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini dereceyle bitirdi.

2011 yılında Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesine Mecburi Hizmetini yerine getirmek için Kardiyoloji uzmanı olarak atandı.

2013 yılında mecburi hizmetini bitirdikten bir süre sonra Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

2015 yılında Yrd.Doçent, 2017 yılında Doçent olan Dr. Emre ERKUŞ, 2016-2018 yılları arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve 2017-2018 yılları arasında Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği görevi yapmıştır.

Şanlıurfa’da bulunduğu 2011 yılından beri hem ulusal hem de yerel sivil toplum kuruluşlarında gönüllü ve üye olarak hizmetlerini sürdürmektedir.

Evli ve 3 çocuk babası olan Erkuş, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.