Yıllardır Sağlık Bakanlığının Atama, Özlük gibi kilit Daire Başkanlıklarının yanında neredeyse tüm Daire Başkanlarının aynı anda görevden el çektirilmeleri kulislerde adeta deprem etkisi yarattı.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine girilen bugünlerde yaklaşık 700 bin sağlık çalışanını ilgilendiren, Sağlık Bakanlığı İnsan Kaynağının yönetildiği yönetim birimlerinde yaşanan bu görevden almalar Ak Parti’ye Operasyon mu Çekiliyor? sorusunu akıllarak getirdi.


Sağlık Bakanlığında Şok Görevden Almalar! Genel Müdür Yardımcısı ve 20 Daire Başkanı Görevden Alındı!


Nisan 2022 tarihinde Yönetim Hizmetleri Genel Müdürülüğünde Genel Müdür değişimi olmuş, Dr. Mehmet Koca bu göreve getirilmişti.

Hemen ardından özellikle sözleşmeli yöneticilerle ilgili atama işlemlerini yürüten birimin Bakan yardımcılığından Genel Müdür’e devredilmesi de tartışma konusu olmuştu.

Bugün yaşanan son dakika görevden almalarda 20’ye yakın Daire Başkanı’nın aynı anda görevden alınması, özellikle 2023 seçimleri öncesinde yoksa Ak Parti’ye operasyon mu çekiliyor? sorusunu akıllara getirdi.

Sistemi ve haliyle mevzuatı oldukça iyi bilen, işleyişe hakim 20’ye yakın ismin aynı anda görevden el çektirilmesi Bakanlıkta işler yürüyebilecek mi endişesini de beraberinde getirdi.

Ülkenin Cumhurbaşkanı her daim "Biz halka hizmet için varız" demesine rağmen, bazı bürokratların bu görevlerini yerine getirmediği uzun zamandır tartışma konusu olmaya devam ediyor.