Gazeteci Saygı Öztürk, hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin Cenevre'de bir araya geleceğini ve bu mini zirvede zamların, özellikle de asgari ücretin ayrıntılı bir biçimde masaya yatırılacağını açıkladı.

Cenevre'de Asgari Ücret Görüşmeleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, BM Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) 112'nci Uluslararası Çalışma Konferansı için Cenevre'ye gideceğini belirten Saygı Öztürk, Sözcü TV'de önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk, Cenevre'de Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı, DİSK yetkilileri ve işveren sendikalarının yetkililerinin katılacağı bir mini zirve yapılacağını söyledi. Bu toplantıda asgari ücret de dahil olmak üzere zamların ayrıntılı bir şekilde ele alınacağı ifade edildi.

Türk-İş'in Talepleri

Türk-İş'in bu toplantıya ciddi bir hazırlıkla katıldığını belirten Öztürk, "Asgari ücretin en az 18 bin TL olmasını istediler ve yılda iki kez belirlenmesi talebinde bulundular. 7 ay sonra neler değişmiş olacak göreceğiz. Kızılcahamam'da asgari ücrete zam konusu konuşulmuş olabilir ama Türk-İş'in işçiler adına da talepleri var. Ne kadar etkili olacak, göreceğiz" dedi.

Asgari Ücrete Ara Zam İhtimali

Öztürk,

"Asgari ücrete ara zam olur mu?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Rakamlar ortada, asgari ücret 17 bin TL'ydi ama enflasyon nedeniyle 3 bin TL gibi bir kayıp var. Yıllık enflasyon yüzde 75 seviyesine çıktı. Asgari ücretli 6 milyon çalışanın da bir kaybı söz konusu. Bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor."

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Bu gelişmeler, milyonlarca çalışanı heyecanlandırırken, yapılacak mini zirveden çıkacak sonuçlar büyük bir merakla bekleniyor.