Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Yalçın, Erdoğan'ın kamu görevlilerinin en düşük maaşını Temmuz ayından itibaren 22.000 TL seviyesine yükseltme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Ali Yalçın açıklamasında şunları kaydetti:

MÜCADELEMİZ SONUÇ VERMİŞ, CUMHURBAŞKANIMIZ MEMURU SEVİNDİRMİŞTİR. HAYIRLI UĞURLU OLSUN… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Temmuz ayında en düşük memur maaşı; en düşük kamu işçisinin maaşından AŞAĞI OLMAYACAK şekilde düzenlenecektir. En düşük memur maaşı da 22.000 TL’yi bulacak. Memurlarımız gönüllerini ferah tutsun. Biz çalışanımızın hakkının yenmesine de yenilmesine de izin vermeyiz.” ifadesiyle gereken adımı atmış, gerekli taahhüdü vermiştir.

Memur-Sen olarak gündemden düşürmediğimiz, bütün süreçlerde kararlılıkla dile getirdiğimiz kamu görevlilerine iyileştirme yapılması, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma barışının sağlanması konusu; Sayın Cumhurbaşkanımız ‘ın taahhütlüyle netlik kazanmış, kamu görevlilerimize rahat bir nefes aldırmıştır.

Memur-Sen olarak, kamu çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin sürdürülemez olduğunu, çalışanlar arasında huzursuzluğun arttığını, çalışma barışının önemli ölçüde bozulduğunu her daim gündemde tuttuk, sorun çözülünceye kadar girişimlerimizden, temaslarımızdan ve mücadelemizden vazgeçmedik.

Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 1 Mayıs’ta da Kamu Çerçeve Protokolü sonrasında da net bir şekilde ifade ettiğimiz; en düşük memur ile en yüksek memur arasındaki uçurumun büyüdüğü, işçi-memur kıyaslamalarının yeniden başladığı bir zeminde kamu görevlilerimizin alım gücünün yükseltilmesi için yaptığımız çağrı, verdiğimiz emek ve ortaya koyduğumuz mücadele karşılık bulmuştur.

Memur-Sen gücünü; üyesinden ve milletinden alan emek örgütüdür. Örgütlü mücadelenin kazanıldığı zemin, Türkiye’nin şahlandığı dönemdir. Biz Türkiye’nin büyüklüğünü ve gücünü bildiğimizi, devletimizin bütün önemli hizmetlerinin asli yürütücüsü olan kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak güce sahip olduğunu istisnasız her süreçte dile getirdik.

Çağrımızı ve mücadelemizi gören, kamu görevlilerinin alın terinin hakkını teslim eden Sayın Cumhurbaşkanımıza Memur-Sen ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

Editör: Güler Sağlam