Ali Yalçın'ın rakibi olarak Memur Sen'in 7. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığa aday olan Hüseyin Köksal, neden bu göreve aday olduğu sorularına yanıt olarak “30 yıldır memur olarak çalışan kamu personelinin 13.500 TL gibi düşük bir maaş almasından dolayı” Memur Sen Genel Başkanlığına aday olduğunu söylemişti. 

Hasan Hüseyin Köksal, aslen Emirdağlı bir isim olup halihazırda Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanlığı görevini yürütmektedir. Köksal, Eskişehirspor ve Emirdağlılar Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif bir rol almıştır.

Emirdağ nüfusunun da Eskişehir'de dikkate alındığı düşünüldüğünde, Hasan Hüseyin Köksal'ın siyasi bir kariyere sahip olabileceği konuşuluyor. 

Son zamanlarda gözlerden uzak kalan Köksal, sosyal medya hesabından "Başlamak için en uygun zamanı beklerseniz hiç başlamayabilirsiniz; şimdi başlayın, yanınızdaki dostlarınızla birlikte şimdi başlayın. Haydi Bismillah diyelim." şeklinde bir paylaşım yaparak aday adayı olma kararı aldığı şeklinde yorumlandı.