Muhalefetin amacının emekçinin yanında olması gerektiğini savunan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, muhalefet partilerinin hiçbir toplu sözleşme döneminde yanlarında olmadıklarını, kendilerinin elde ettiği kazanımları da kaybettirirerek memurun emeğini heder ettirdiklerini söyledi.
CUMA İZNİ KAZANIMINI HATIRLATTI
Verdikleri emek mücadelesinde bugüne kadar 1007 farklı kazanımı elde eden sendikalarının çok önemli sorunları çözdüklerini, kamusal alan yalanının ortadan kaldırılması, cuma izninden tutunda 8 yıllık kesintisiz seçmeli din eğitiminin getirilmesine kadar temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettikleri kazanımların yanında memurlara 3600 ek gösterge gibi başlıklarda bir çok kazanıma imza attiklarini söyledi.
3600 EK GÖSTERGE SIKI TAKİBİMİZDE
Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge düzenlemesinin birinci derece memurlara yansımayan kısmının önemine vurgu yaparak, "Bu düzenlemenin tüm birinci derece memurlara uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda hem Çalışma Bakanımızdan hem de Cumhurbaşkanımızdan söz alarak, toplu sözleşme maddelerine yazılmasını talep ediyoruz. Bu konuda sıkı takibimizi yapıyoruz ve eninde sonunda bu düzenlemenin hayata geçirilmesini sağlayacağız. Birçok alanda sorun yaşayan arkadaşlarımızın meselesi bizim meselemizdir ve bu sorunları çözecek olan da biziz. Önemli olan örgütlülüğümüzü büyütmektir" şeklinde konuştu.
"HERŞEY ZAMANI GELDİĞİNDE KAZANIMA DÖNÜŞECEKTİR"
Ali Yalçın, sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, "Kamu görevlilerinin açlık ve yoksulluk sınırları arasında kalmamasını istiyoruz. Emekçilerin refah seviyesinde ücret almasını, emeklilerin asgari ücretin altında kalmamasını, kamu görevlisi ile emekli arasındaki makasın yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Bu konuda kararlı bir şekilde takipçi olmaya devam ediyoruz. Her şey zamanı geldiğinde kazanıma dönüşecektir ve biz bu konuda kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
İKRAMİYEYİ CHP İPTAL ETTİRDİ!
Ali Yalçın, toplu sözleşme ikramiyeleriyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Toplu sözleşme masasında başlangıçta 5 lira olarak belirlenen rakamı CHP iptal etti. Ancak hükümetimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda bu rakamı 10 liraya çıkardık. Daha sonra 45 lira, ardından toplu sözleşme marifetiyle 113 lira, sonrasında 400 lira, en son toplu sözleşmede aylık 538 liraya yükselen bu rakamı Cumhuriyet Halk Partisi iptal etti ve Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Bu durum, kamu görevlilerine aylık 345 lira, yıllık 4 bin 152 lira, 2 yıllık 8 bin 300 lirayı kaybettirdi. Sendikaların dünya genelinde iktidarları protesto ettiğini ancak Türkiye'de tam tersinin yaşandığını belirtmek isterim. Biz CHP'nin önünde protesto düzenledik çünkü muhalefetin emekçinin yanında olması gerekir. Ancak CHP'nin bizim yanımızda olmadığı toplu sözleşmelerde aldıklarımızı kaybettirerek memurun emeğini boşa harcadığını gördük."