Bu kapsamda, Haziran ayında başlayıp Ekim ayında sona erecek olan Türkiye Buluşmaları ile kongrenin temeli atılacak.

Türkiye Buluşmaları Projesi Başlıyor

Türkiye Buluşmaları projesi, geniş kapsamlı bir istişare ağı kurmayı ve partinin politikalarını tartışmayı hedefliyor. Proje süresince, AK Parti'nin 20 yıllık iktidarının değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik stratejilerin belirlenmesi amaçlanıyor. Ayrıca, yoğun saha çalışmaları ile E-teşkilat modeli kurulması planlanıyor. Bu kongre, normal AK Parti kongrelerinden farklı olacak ve 2028 seçimlerine yönelik yenilikler ele alınacak.

Teşkilatlanma ve Üye Artırma Stratejisi

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, toplantıda yaptığı sunumda, 2028 seçimlerine giden yolda yapılacak yenilikleri ele aldı. "Ülkemizde derin bir sosyal dönüşüm var ve biz dip dalgaları yakalama konusunda zaman zaman geç kalıyoruz. Bu dönüşümü yakalamak, yön verebilmek, gelişmelere ayak uydurabilmek ve bunu fırsata çevirmek için çalışıyoruz. Partimizin katılım yollarını çeşitlendiriyoruz," dedi.

AK Parti, Türkiye Buluşmaları ile çalışmalara başlarken, teşkilattaki üye sayısını artırmanın yollarını da arayacak. Özellikle 31 Mart ve 14-28 Mayıs seçimlerinde tercihini başka partilerden yana kullanan seçmeni AK Parti’ye kazandırmak için yeni adımlar atılacak. 2023 seçimlerinde yüzde 52,44'ünü oluşturan genç seçmenlerin sayısının 2028 seçimlerinde yüzde 65'e çıkacağından, gençler üzerinden teşkilatlanma da hız kazanacak.

Hastalar Kobay Olarak Kullanıldı mı? Bakan Memişoğlu’ndan Açıklama! Hastalar Kobay Olarak Kullanıldı mı? Bakan Memişoğlu’ndan Açıklama!

2028'de 7 milyon genç ilk defa oy kullanacak ve bu nedenle gençlere yönelik özel bir ekip kurulacak. Bu ekip, sosyal medya ve toplum dinamiklerini öne çıkardığı isimleri partiye davet edecek. Mahalle merkezli programlar üzerinden yeni isimler tespit edilip sürece katılmaları sağlanacak.

Vekillerin Bilgilendirilmesi ve Yeni Eğitim Politikaları

Saha çalışmaları kapsamında, milletvekillerinin vatandaşlarla bir araya geldiğinde kendilerine yönelik soruları yanıtlayabilmeleri için Meclis çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılacak. Milletvekillerinin özel hayatı ve siyaseten iyi ilişkiler kurmalarının daha etkin ve daha özgür olmaları sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de kampta yaptığı sunumda, Milli Eğitim Akademisi kurulacağını duyurdu. Tekin, bu akademiyi bitirmeyen öğretmen adaylarının öğretmen olamayacağını belirtti. Akademinin içeriğinin, hakimlik veya muhasebe giriş sınavı gibi olacağını aktaran Bakan Tekin, okul kantinlerinde şekerli yiyeceklerin yasaklanmasının da 2025'e kadar hayata geçeceğini bildirdi.