Çelik, AKP Rize İl Başkanı'nın istifası hakkında, partide değişimin olağan bir durum olduğunu ve bunun yeni bir süreç olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. 

Teşkilat başkanlığının çalışmaları kapsamında bazı yerlerde vekaleten yürütülen görevlerin asalete çevrileceğini belirtti.

Çelik, AKP Rize İl Başkanı'nın istifasına ilişkin de

Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Doktora Saldırı! Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Doktora Saldırı!

Bir değişim sürecinin başlangıcı vesaire diye bir takım yorumları gördüm. AK Parti'de değişim olağanüstü bir durum değildir. Biz şimdiye kadar ki tecrübelerimizi koruyarak sürekli değişim içerisinde olan bir partiyiz. Teşkilat başkanlığımızın olağan gündemi var. Bu çerçevede çeşitli yerlerde pekiştirmeyle ilgili adım atılacak. Bazı yerlerde değiştirmeyle ilgili atılacak. Bazı yerlerde görev değişimi olacak. Teşkilat başkanlığı bazı yerler vekaletle devam ediyor. Bu vekaletle devam eden yerlerin asalete çevrilmesi söz konusu olacak. Dolayısıyla teşkilat başkanlığının olağan gündemi içerisinde gerçekleşecek. Bugün yarın da başka illerle ilgili bu şekilde tasarruf olacak. Dolayısıyla bu AK Parti Teşkilat Başkanlığımızın olağan gündemi çerçevesinde yürüyen işler

dedi.

Çelik, seferberlik yönetmeliği ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Sosyal medyada gündem olan yönetmelik değişikliği hakkında konuşan Çelik, 1990 yılında yürürlüğe giren seferberlik tüzüğünün yerine yeni bir yönetmelik getirildiğini ve bunun olağan bir işlem olduğunu söyledi. Çelik, değişen savaş teknolojileri ve jeopolitik gelişmeler doğrultusunda bu tür belgelerin güncellenmesinin gerektiğini ifade etti. 

Yönetmelik, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği koordinasyonunda hazırlanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifiyle yürürlüğe girdi. 

Yeni yönetmelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli güvenliğini en üst düzeyde koruma amacıyla tüm milli güç unsurlarının koordinasyonunu öngörüyor ve herhangi bir özel duruma yönelik değil, genel güvenlik ihtiyaçlarına yanıt veriyor.