Erol, 24 Mayıs Cuma günü Antalya’da özel bir hastanede geçirdiği bypass ameliyatının ardından hayatını kaybetti. Ailesi, tedavi sürecinde çeşitli ihmallerin yapıldığını iddia ederek hastane ve ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tedavi Sürecindeki İhmaller

Ahmet Ali Erol’un damadı Doç. Dr. Alparslan Deniz, olayın detaylarına dair yaptığı açıklamada, Erol’un önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kontrol amaçlı anjiyo yaptırdıklarını ve ardından bir özel hastanede Dr. T.B.’ye muayene olduklarını belirtti. Dr. Deniz, “Kayınpederimin raporlarını gören kardiyoloji doktoru, ameliyat öncesi ilaçların kesilmesi gerektiğini, aksi takdirde büyük risk olduğunu söyledi. Ancak cerrah, bu uyarılara aldırmadan ameliyatı ertesi gün yapacağını bildirdi,” dedi.

Aksaray'da Aile Hekimleri Bir Araya Geldi Aksaray'da Aile Hekimleri Bir Araya Geldi

Ameliyat Sonrası Yaşananlar

Bypass ameliyatı sonrası doktorun, Erol’un durumunun iyi olduğunu ve eve gitmeleri gerektiğini söylediğini belirten Dr. Deniz, gece saat 22.00 sularında doktorun arayarak hastanın tansiyonunun düştüğünü ve tekrar ameliyata alınacağını söylediğini ifade etti.

Dr. Deniz,

“Ameliyat sırasında doktor, ek bir yardım çağırmamış ve hastamız ciddi kan kaybı yaşamış. Normalde bypass ameliyatlarında kesilmemesi gereken kalp kasını fazla keserek harap etmiş ve dikememiş,”

şeklinde konuştu.

İhmaller

Doç. Dr. Deniz, ameliyat sonrası birçok yanlış müdahale yapıldığını ve gerekli konsültasyonların yapılmadığını belirtti. Başhekimle defalarca iletişime geçerek durumu bildirdiklerini ancak başhekimin “Ben bisiklete biniyorum, şu anda konuşamam” diyerek duruma müdahale etmediğini söyledi. Ayrıca yoğun bakımda yeterli doktor ve hemşire bulunmadığını, gerekli ilaçların zamanında temin edilmediğini vurguladı. “Kalbi destekleyecek cihazlar bile yoktu, biz üniversiteden getirttik,” dedi.

Suç Duyurusu ve Şüpheler

Dr. Deniz, olayla ilgili birçok etkenin üst üste gelmesinin kendilerinde ‘acaba kasten mi yaptılar?’ şüphesi oluşturduğunu belirtti. “Yakınımızı kaybetmemize neden olan ihmaller ve yanlış müdahaleler sonucunda şikayetçi olduk. Süreç devam ediyor. Ayrıca hasta yakınları doktora saldırdı şeklinde haberler yapılarak adli ve idari soruşturmayı etkilemek istiyorlar,” dedi. Dr. Deniz, olayın siyasete çekilerek örtbas edilmeye çalışıldığını ve sadece sorumluların hak ettikleri cezayı almalarını istediklerini belirtti.