Torbalı 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar S.A., F.A. ve S.A. ile İzmir Tabip Odası avukatı Mithat Kara ve sanık avukatları katıldı. Müşteki doktor duruşmada yer almadı.

Sanık S.A., son savunmasında, olaydan dolayı çok pişman olduğunu belirterek doktor ve ailesinden özür diledi. Sanık F.A. ise, doktorun kendisine vurduğunu, darbeler yüzünden şuurunu kaybettiğini ileri sürerek, olayı hatırlamadığını belirtti. Avukat Mithat Kara ise, kamu vicdanını rahatlatmak için alt sınırdan uzaklaşılarak cezada takdiri indirim uygulanmamasını talep etti.

Hakim, sanıklar F.A., S.A. ve S.A.'ya "kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçlarından ayrı ayrı 9 yıl hapis cezası verip indirim uygulayarak 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

NE YAŞANMIŞTI?

Torbalı 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde 22 Ağustos 2022 tarihinde meydana gelen kavgada, doktor Ekin Hürel Günay, S.A. hakkında "beyaz kod" vermişti. Ancak olayın ardından 1,5 ay geçtikten sonra mesai bitiminde takip edilen doktor Günay, 3 kişi tarafından sopayla saldırıya uğramış ve yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Şüphelilerin, "beyaz kod" verilen S.A. ile ağabeyleri F.A. ve S.A. olduğu belirlenmiş, gözaltına alınan zanlılar tutuklanmıştı. Sanıklar hakkında "kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçlamasıyla dava açılmıştı. Yaşanan bu olay, sağlık sektöründeki şiddetin vahametini bir kez daha gözler önüne sermişti.