Son dakika gelişmesiyle birlikte, milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilen asgari ücret zammı haberleri, büyük bir merakla beklenen gelişmeler arasında yerini alıyor.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında zam açıklamaları halk tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor. Seçim sonuçlarının açıklanmasından hemen bir gün sonra gerçekleşen canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaş zamları konusunda verdikleri tüm sözleri tutacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam konusundaki açıklamalarıyla birlikte, gözler şimdi yeni kabinede toplanmış durumdadır. Hükümetin yeni kabinesinde yer alacak isimler ve yapılacak atamalar, çalışanlar ve toplum için büyük bir önem taşıyor.

Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri merakla takip ediliyor. Yeni asgari ücret ne kadar olacak, asgari ücret zammı kaç TL olacak gibi soruların yanıtı son dönemlerin en çok araştırılan başlıkları arasında yer alıyor. Asgari ücret zammı ile ilgili yeni bilgiler gelmeye başladı. Özellikle AK Parti hükümetine yakınlığı ile tanınan A Haber'de asgari ücret zammına ilişkin bomba bilgiler sızdırıldı. Asgari ücrete gelecek zam oranı açıklanırken yeni asgari ücret için zam tarihi de netleşti. Bu yıl da asgari ücret zammında gelenek bozulmayacak. Son yapılan zamlara bakıldığında asgari ücrete %50 ve üstü zam geldiğini görüyoruz. Temmuz asgari ücret zammı da yine %50 oranında olacak. Peki yeni asgari ücret ne kadar kaç TL olacak?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Seçimden hemen sonra katıldığı bir canlı yayında maaş zamları ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, verdikleri sözleri tutacaklarını belirterek asgari ücret zammı emekli maaş zammı ve memur maaş zammının yeni hükümetin ilk konusu olacağını duyurdu. Ayrıca emekli bayram ikramiyesi almada gündeme gelecek ilk konular arasında yer alıyor. Yeni hükümet Cuma günü konulacak. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Henüz kabininin belli olmadığını ancak genç ve dinamik bir kabini oluşturacağını söylemişti. Yeni kabine ile ilgili ilk bilgiler arasında ekonomi bakanının Mehmet Şimşek İçişleri Bakanının ise Hakan Fidan olacağı yönünde iddialar var.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN FLAŞ İPTAL

Bir yandan yeni hükümetin kurulması heyecanla beklenirken bir yandan da asgari ücret zammı haberleri yakından takip ediliyor. Asgari ücret zammı ile ilgili flaş bir İddia gündeme geldi. İddiaya göre asgari ücrete geçmişte olduğu gibi %50 oranında ara zam yapılacak. Yani temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret zammı %50 olarak açıklanacak. AK Parti hükümetine yakınlığı ile tanınan A Haber'de Uzmanlar asgari ücret zammının rekor kıracağını duyurdu. Bu haberle birlikte yeni asgari ücret zammı da sızmış oldu.

YENİ ASGARİ ÜCRET 12.500 TL OLACAK

A Haber'de gündeme gelen asgari ücret zammı iddialarına göre asgari ücrete %50 oranında zam bekleniyor. Bu durumda da yeni asgari ücret 12.500 TL'ye kadar yükselmiş olacak. Şu an için asgari ücret zammı iddiaları kesin değil ancak en kısa sürede hükümetin kurulması ile değerlendirilmelerin yapılması ve açıklama bekleniyor.

Editör: Güler Sağlam