Abdülkadir Selvi'nin açıklamalarına göre, Cumhurbaşkanı'nın emeklilerin tepkilerini ve taleplerini dikkate aldığını ve bu konuya duyarlı yaklaştığını ifade ettiği bir kabine toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı'nın bu konuda çalışmalar yaptığını belirtti. İki bakanlığın uzmanlarının çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, ancak son kararın kabine toplantısında ve Cumhurbaşkanı'na yapılacak bir sunum sonrasında alınacağını açıkladı.

Selvi'nin paylaştığı bilgilere göre, seyyanen zam konusunda farklı alternatifler üzerinde duruluyor. Bu alternatifler arasında, oransal bir düzenleme yapılması, en düşük memur maaşının esas alınması veya seyyanen zam verilmesi gibi seçenekler bulunuyor. Ancak, şu anda ağırlık seyyanen zamın üzerinde görünüyor.

Henüz netleşmeyen bir konu ise seyyanen zamın bir defalığına mı uygulanacağı, yoksa ekim, kasım ve aralık aylarında emeklilere seyyanen zam yapılacağı ve ardından ocak ayında hem çalışanlara hem de emeklilere genel bir düzenlemenin yapılıp yapılmayacağıdır.