İlk defa bir seçim hezimeti yaşayan Ak Parti, parti külislerinde seçim hezimetine nasıl gelindiği sorusunun yanıtı aranıyor.

7 BAKANIN İSTİFASINI İSTEYEBİLİR

Öte yandan yerel seçim sürecinde 17 bakanın sahada olmasına yönelik tepkiler oluşurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 bakanın istifasını isteyebileceği iddia edildi.

ÖZDEMİR DİLE GETİRMİŞTİ

Gazeteci Cüneyt Özdemir yerel seçim sonuçlarını yorumlarken Bakanlar kurulunda da önemli değişiklikler olabileceğini ileri sürmüştü.

Bir çok köşe yazarı ise yerel seçim sonuçlarının ardından Ak Parti içinde büyük tartışmaların başlayacağını, hatta Bakanlar kurulunda bile değişiklik olabileceğini gündemde tutuyorlar.

BÜROKRAT KÖKENLİ BAKANLAR..

Özellikle bürokrat kökenli bakanlara dikkat çekilirken, Ankara kulisleri bakan değişiklikleri ile ilgili hareketli saatler yaşıyor.

KABİNE REVİZYONU MU YAPACAK

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez toplanacak olan Ak Parti MYK’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümet kabinesinde ciddi bir revizyona gideceği ileri sürüldü.

Gazeteci Muhammet Vefa’nın aktardığına göre; kabinede görev değişiminin ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan başlamasının planlandığını öne sürdü.

Çalışma Bakanı Işıkhan’ın özellikle partililer ve vatandaşla teması noktasında ciddi eleştiri ve tepkileri Cumhurbaşkanına ulaştığı belirtiliyor.

SAĞLIK BAKANIDA TOPUN AĞZINDA..

Seçim yenilgisi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u da görevden alabileceği ileri sürüldü.

Adalet bakanlığı ile Kültür Bakanlığının gösterdiği performanstan cumhurbaşkanının memnun kalmadığı, sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın ise görevden affınI  sunması bekleniyor.

Bu bakanlıklara ek olarak Çevre ve şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’NİN görevden alınıp parti yönetimine çekilebileceği belirtiliyor. Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ismi de kabine revizyonunda ismi geçen bakanlar arasında yer alıyor.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR..

Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’ Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’

Ak Parti’nin öncelikle seçimlerde yaşanan hasar tespitine yönelik bir çalışma yapması beklenirken, hayat pahalılığı, emeklilerin durumu ve yanlış aday tercihleri de seçim kaybetmesinin öne çıkan başlıkları arasında yer alıyor.

13 MİLYON SEÇMEN..

Özellikle sandığa gitmeyen 13 milyondan fazla seçmenin büyük bölümünün, başka partilere oy vermek istemediği için tepki olarak sandığa gitmediği ve Ak Parti seçmeni olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

Ak Parti yönetimi, teşkilatlardan ve milletvekillerinden seçim raporu isteyecek.

YENİLENMİŞ OLARAK ÇIKMAK İSTİYOR

Diğer tarafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın balkon konuşmasında partide değişime yönelik mesaj verdiği ifade edilirken, Ak Parti’nin 2024 yılının sonuna kadar olağan kongresi yapması bekleniyor. Kongrede “yenilenmiş” olarak çıkmak isteyen Erdoğan’ın, hem MKYK hem de MYK’da köklü değişiklikler yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.