330 bin metrekarelik devasa bir alana inşa edilen bu proje, bölgesinin en büyük sağlık tesisi olarak dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "En büyük hayalim" olarak nitelendirdiği şehir hastaneleri, Türkiye'nin sağlık altyapısını baştan aşağı yeniliyor.

2011 yılında başlanan inşaat süreci, mali sorunlar nedeniyle zaman zaman duraksamış olsa da, geçen yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesi sonucunda Rönesans grubunun projeye dahil edilmesiyle hız kazandı. Artık sona gelinen bu büyük proje, 9 Ekim'de acil servis, poliklinikler ve ameliyathaneleriyle Gaziantep halkına hizmet vermeye başlayacak.

Hastanenin resmi açılışı ise büyük bir törenle yapılacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. Gaziantep 22. Şehir Hastanesi, modern tıp altyapısı ve yatak kapasitesiyle bölgeye önemli bir katkı sunacak, aynı zamanda Gaziantep ve çevresindeki hastalar için sağlık hizmetlerinde yeni bir dönemin başlangıcını temsil edecek. Bu büyük sağlık tesisi, Gaziantep'in sağlık altyapısını güçlendirerek, hızlı ve etkili sağlık hizmetlerini sunma amacına büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

BİN 875 YATAK KAPASİTELİ

Şahinbey ilçesinde 330 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen hastanede Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Merkezi ve Ana Hastane içerisinde bulunan KVC ve Onkoloji Hastanesi, Genel Hastane, Genel ve Psikiyatri Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastanesi yer alıyor. 1625 yataklı ana hastanenin yanı sıra 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nin de yer aldığı projede 60 yatak kapasiteli Yenidoğan Bakım Ünitesi, 4 yatak kapasiteli Yanık Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte 265 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Ünitesi ve ayrıca Yanık Yoğun Bakım Ünitesinde 16 hasta yatak odası bulunuyor. Hastanede ayrıca 20 yatak kapasiteli Kemik İliği Ünitesi, 30 koltuklu Hemodiyaliz Ünitesi ve 40 koltuklu Kemoterapi Ünitesinin de hizmet vermesi planlanıyor. Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ilk etapta doktor, hemşire ve yardımcı sağlık personeli olarak yaklaşık 3 bin kişi görev yapacak.

Sabah