Hekim sendikası tarafından yapılan açıklamada, son birkaç aydır sosyal medyada dolaşan grafiklerle tabip ve hakimlerin ücretlerinin abartıldığı ve gerçekleri yansıtmadığı ifade edildi. Bu yanlış bilgilendirmelerin artık meslektaşlar tarafından iyi niyetle karşılanmadığı ve rahatsızlık yarattığı belirtildi. Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü verilerine dayanan bu bilgilerin yanlış şekilde aktarılması, topluma ve siyasilere karşı yanlış bir algı oluşturduğunu dile getirildi.

Açıklamada, Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak hazırlanan bilgilerin yanlış şekilde aktarıldığı vurgulandı. Bu durumun meslektaşlar arasında güvensizlik yarattığı ve toplumda yanlış bir algı oluşturduğu ifade edildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Bu yanlış ve spekülatif grafiklerin aksine, mesleklerin yıllık izinde aldıkları maaşlar aşağıdaki tablodaki gibidir. Tabip olmak için verilen emek ve mesleğimizi icra ederken aldığımız risk göz önüne alındığında bu miktarların kabul edilmesi mümkün değildir. Tüm nitelikli meslek gruplarına derhal emekliliğe yansıyan, enflasyon karşısında erimeyecek kalıcı zam yapılmasını talep ediyoruz.

Bilgi dezenformasyonu ile mücadelemiz sürecektir. Hak ararken her karşılaştırmada eğitim süresi, alınan risk, çalışma şartları gibi diğer tüm kıstasların göz ardı edilerek sadece yalan bir maaş üzerinden mesleğimizin getirildiği halden oldukça rahatsızız. Tüm bu bilgiler doğrultusunda hak aranırken doğru bilgi ve diğer tüm etkenleri göz önüne alarak hareket edilmesini öneriyoruz.