Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hekime Saldırı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hekime Saldırı

Doktora yapılan bıçaklı saldırıyı protesto eden hekim sendikası, il genelinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Kahramanmaraş'ta sağlık çalışanları, 21 Mayıs 2024 tarihinde artan şiddet olaylarına karşı iş bırakma eylemi yapacak. Hekim Sendikası'nın aldığı bu karar, tüm poliklinik hizmetlerinin durdurulmasını içeriyor. Bu kapsamda, acil servisler, acil ve onkolojik vaka ameliyatları, doğum salonları ve evde bakım hizmetleri dışındaki tüm sağlık hizmetleri duracak.

Son dönemde Kahramanmaraş'ta yaşanan sağlıkta şiddet olaylarının artması, bu iş bırakma kararının temel nedeni olarak gösteriliyor. Özellikle aile hekimi meslektaşlarının uğradığı bıçaklı saldırı, bu kararın alınmasında önemli bir rol oynadı. Aile Sağlığı Merkezleri'nde (ASM) güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanamaması, Hekim Sendikası'nın bu eylemi gerçekleştirme kararını tetikledi.

Eylem Kapsamı ve Detayları

Eylem Tarihi: 21 Mayıs 2024

Kapsam: Kahramanmaraş genelinde tüm poliklinik hizmetleri duracak. Acil servisler, doğum salonları ve onkolojik vaka ameliyatları hariç tüm hizmetler durdurulacak.

Güvenlik Uyarısı: Sağlık çalışanlarının taciz ve diğer güvenlik nedenleri ile iş yerlerinde bulunmamaları önemle duyuruluyor.