Seçim öncesinde alelacele yapılan işçi alımları ile ilgili Şişli Belediyesi’nde 330 kişi, Esenyurt Belediyesi’nde 300 kişi, Avcılar Belediyesi’nde 115 kişi ve Maltepe Belediyesi’nde 250 kişinin seçimlerin hemen öncesinde belediyede memur olarak işe başlatıldıkları öğrenildi.

İşe alımlarda dikkat çeken en büyük detayın ise belediyede görev yapan müdürlerin ya da parti yöneticilerinin yakınlarının işe alındıkları yönünde oldu.

Mide Yıkama 73 TL, Oto Yıkama 300 TL! Buyurun Yorumlara.. Mide Yıkama 73 TL, Oto Yıkama 300 TL! Buyurun Yorumlara..

MedyaRadar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre, mazbatasını alarak göreve başlayan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in açıklamaları, CHP içinde bir tartışmanın fitilini ateşledi. Özer'in, "Bu Esenyurt'a ihanettir. Aday olmayacağı ortaya çıktığında 300 kişiyi işe aldı. Müdür atamaları yaptı. Hatta 1 Nisan'da bile işçi alımları gerçekleştirdi. Üstelik kasayı da boşalttı" şeklindeki açıklaması, CHP'de büyük bir sarsıntıya neden oldu. Durumun diğer ilçelerde de benzer olduğu ortaya çıktı. Muammer Keskin, Ali Kılıç ve Turan Hançerli'nin aday olamayacaklarının anlaşılmasından sonra, yüzlerce kişi işe alındı.

Esenyurt Belediyesi'nin eski Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un son iki ay içerisinde gerçekleştirdiği atamalar ise şaşkınlık yarattı. Bozkurt'un, aday olmayacağı belli olduktan sonra CHP Meclis Üyesi Muharrem Daş'ın eşi Gülşah Daş'ı Afet İşleri Müdürü olarak, eski Özel Kalem Müdürü Mustafa Kemal Şahin'i önce başkan yardımcısı ve ardından Hukuk İşleri Müdürü olarak atadığı belirtildi.

Ayrıca, Sermir Burkay Kaya'nın Akıllı Ulaşım Sistemler Müdürü, Akif Yılmaz'ın İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü, Ufuk Özdemir'in ise başkan yardımcısı olarak görev yapmasının ardından Destek Hizmetler Müdürü olarak atanmış olduğu ifade edildi. Ancak, asaleten atanan bu kişilerin belediye müdürlüğü dışında başka bir görevde çalışmalarının yasak olduğu vurgulandı.

Bozkurt'un son dönemde atadığı müdürler arasında dikkat çeken isimler bulunuyor. CHP eski Esenyurt ilçe yöneticilerinden Ali Rıza Demirbilek, İnovasyon ve Teknoloji Müdürü olarak atanırken, Renaz Kılıç Sağlık İşleri Müdürü olarak göreve getirildi. Bozkurt'un sivil hayatta sekreterliğini yapan Esra Yıldız Taşgülük ise Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak atanmıştır.

Ruhsat Denetim Müdürlüğüne ise CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Emine Polat’ın oğlu Mehmet Polat atanmıştır. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü olarak ise, Özel Kalem'de danışman olarak bir süre çalışan Senem Özmen görevlendirilirken, CHP ilçe yöneticisi Murat Boduroğlu Yerel Hizmetler Müdürü olarak atanmıştır.

Kemal Deniz Bozkurt'un bu isimlere yer ayırabilmek için son aylarda dört yeni müdürlük açtığı ortaya çıktı. Afet İşleri Müdürlüğü, Akıllı Ulaşım Sistemler Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü meclis kararıyla kuruldu. Özellikle İETT dışında ulaşımın sınırlı olduğu Esenyurt'ta, Akıllı Ulaşım Müdürü'nün ne gibi faaliyetlerde bulunacağı merak konusu olarak dikkat çekiyor.

Şişli Belediyesi eski Başkanı Muammer Keskin'in, aday yapılmadığı halde son bir ay içinde 330 kişiyi belediyede işe başlattığı ortaya çıktı. Ancak, Muammer Keskin'in yerine aday gösterilen Resul Emrah Şahan, bu süreçte işe alınanları işten çıkardı. Araştırmalar, Şişli Belediyesi'nde işe başlayanların çoğunun, belediyede birim müdürlerinin yakınları olduğunu gösteriyor. Avcılar Belediyesi eski Başkanı Turan Hançerli'nin de benzer bir yöntemle son bir ayda 115 kişiyi işe aldığı ortaya çıktı.

Ancak, bu kişilerin büyük bir kısmının ya müdürün eşi veya kocası, ya başkan yardımcısının yakını, ya da üst düzey partilinin yakını olduğu belirlendi. Turan Hançerli'nin işe aldığı 115 kişi dün itibarıyla işten çıkarıldı. Maltepe Belediyesi'nde ise şu ana kadar tespit edilen işçi sayısı 250. Ali Kılıç'ın aday olmayacağının açıklanmasının ardından, belediyeye alınan işçilerin diğer ilçelerde olduğu gibi işten çıkarılacakları öğrenildi.