Demokratik Sağlık Sen Genel başkanı Togan Demircan, Sağlık Bakanlığında sürekli işçiler ile memurlar arasındaki fazla mesai ücreti arasında yaşanan farka “böyle saçmalık olur mu?” diyerek tepki gösterdi.

Sendika başkanı isyan etti: Utanmazlar!

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayramda özel birim olarak kabul edilmeyen dahiliye servisinde 8 saat çalışan bir hemşirenin 750 TL "fazla mesai" ücreti alırken, yine aynı serviste çalışan işçi personelinin ise 8 saatte 2.000 TL "bayram mesai ücreti" aldığını duyurdu. 

Demircan, bu durumu "Böyle saçmalık olur mu?" diyerek eleştirdi.

Ömer Çeker: Vergi Dilimi Haksızlığına Son Verilmeli Ömer Çeker: Vergi Dilimi Haksızlığına Son Verilmeli

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Bayramda dahiliye servisinde 8 saat çalışan bir hemşire 750 TL "fazla mesai" ücreti alırken, aynı servisteki işçi personel ise 8 saatte 2.000 TL "bayram mesai ücreti" alacak. Hemşireye 750 TL, hizmetliye 2.000 TL. Böyle bir adaletsizlik olur mu?

Sayın Bakan Dr. Fahrettin Koca bu durumu görmüyor mu? Yetkili sendika Sağlık Sen başkanı çıkmış 12 yılda ilk defa fazla mesai ücretini 7.5 TL arttırmakla övünüyor. Utanmazlar."