Genel Kurulda gerçekleştirilen seçimde, Kurucu Başkan Şenol Sungur şube başkanlığına seçildi. Genel kurula, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş ile Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Kara, Artvin Şube Başkanı Fehmi Er, Gümüşhane Şube Başkanı Engin Karabulut, Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer ve Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın da katıldı.

Divan Başkanlığını Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın'ın üstlendiği Genel Kurulda, Aydın genel kurulların yenilenmeye ve güç tazelemeye imkan verdiğini belirterek, Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

Bu tür genel kurulların, sendika şubeleri için önemli bir dönemsel aktivite olduğunu vurgulayan Aydın, yeni dönemde şubenin çalışma ve hedeflerine odaklanmak üzere yapılan seçimlerin, sendikanın daha etkin ve güçlü bir şekilde faaliyet göstermesine vesile olacağını ifade etti.

Başhekim’in Kovduğu SES Sendikasına Hak İş’te Yüklendi Başhekim’in Kovduğu SES Sendikasına Hak İş’te Yüklendi

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Sendikacılığı Yalnızca Toplu Sözleşme Masasından İbaret Görmüyoruz

Kurulda delegelere seslenen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, genel kurulların birlik ve beraberliği perçinlediğini, aynı zamanda azim ve gayretle yeniden yola koyulma zamanları olduğunu dile getirerek, “Trabzon Üniversite Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu hayırlı olsun” dedi.

Merhum Mehmet Akif İnan'dan miras kalan bir inanç mefkûresini temsil ettiklerini söyleyen Baykan, sorumluluklarının büyük olduğunu, geçmişten aldıkları güçle sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için mücadele ettiklerini söyledi.

Hekimin, hemşirenin, sağlık memurunun, sosyal hizmet uzmanının emeğinin hakkını alması için her platformda mücadeleyi sürdürdüklerini dile getiren Baykan, “Sendikacılığı yalnızca toplu sözleşme masasından ibaret görmüyoruz. Her yerde her platformda çalışanlarımızın hakkını savunuyor, onların özlük ve ekonomik haklarını daha ileriye taşımak için çaba sarf ediyoruz. Sorunları dile getirmekle yetinmiyor, aynı zamanda çözüm önerileri sunuyoruz. Sağlık-Sen dün olduğu gibi bugün ve yarın da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında” ifadelerini kullandı.

“Üniversitede Görevli Çalışanlarımıza Yönelik Önemli Bir Adımın Atılmasına Vesile Olduk”

Üniversite hastanesinde görevli sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirdikleri faaliyetleri de anlatan Baykan, “7. Dönem Toplu Sözleşme’de üniversitelerde görevli sağlık çalışanlarının tavan ve taban oranlarının artırılmasını sağladık. Çalışanlarımız için mücadelemiz devam ediyor. Kurduğumuz Sağlık-Sen Üniversiteler Komisyonu çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürüyor. Üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarının sorunları dair hazırladığımız raporu tüm yetkililerle paylaştık ve rapordaki taleplerimizin karşılık bulması için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Üniversite hastanesindeki çalışanlara yer değişikliği hakkı verilmesi için yoğun mesai harcadıklarını kaydeden Baykan, “Biliyorsunuz ki, üniversite hastanelerinde görevli memurların yer değişikliği hakkı için talep toplama platformu kurduk. Platformumuza ilgi büyük oldu. Bugüne kadar platformumuza Türkiye geneli toplam 2 bin 304 talep geldi. Bunlardan 418 eşleşme oldu. Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak yakın zamanda platformdan çıkan sonucu YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile paylaşmış ve çözüm önerilerimizi sunmuştuk. Gerçekleştirdiğimiz mücadele sonucunda YÖK bugün bizim ön ayak olduğumuz talep toplama platformuna benzer bir platformu kurduklarını duyurdu. Böylelikle üniversitede görevli çalışanlarımıza yönelik önemli bir adımın daha atılmasına vesile olduk” şeklinde konuştu.

Trabzon Üniversite Şube Başkanı Sungur: Sorunları Çözecek Bir İrademiz Var

Şube Başkanı seçilen Şenol Sungur, amaçlarının sağlık çalışanlarının yarınlarını düşünmeden ve kaygı duymadan bir hayat sürmesi olduğunu dile getirdi. Sırtlarına yüklenen ağır yükü birlik ve beraberlikle kaldıracaklarını kaydeden Sungur, “Sorunlarımız var fakat sorunları çözecek bir irademiz var. Yorgunluklarımız var fakat bizleri yeniden ayağa kaldıracak inancımız var. Sorumluluklarımız var ve bu sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirecek kadrolarımız var” diye konuştu.

Sağlık-Sen Trabzon Üniversite Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Şenol Sungur, Şube Sekreteri Elmas Gencalioğlu, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ünal Kuri, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Esra Uzun Zengin, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hübeyda Kelkitli, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Atilla Ömeroğlu, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yüksel Orkun Şimir.