Yeni başlatılan bu uygulama ile Türkiye genelinde sağlık çalışanlarının, bugüne kadar görmezden gelinen ancak hayatımızın en kritik anlarında yanımızda olan bu meslek grubunun ücretsiz ulaşım hakkı için kapsamlı bir mücadele başlatılıyor.

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK konuya ilişkin yaptığı açıklamada;

“ Bilindiği üzere sağlık çalışanlarımız her zaman en zorlu koşullarda görevini 7/24 kesintisiz olarak yerine getirmektedir. Pandemi gibi uluslararası salgın hastalık halleri, tüm afet durumlarında ve hatta savaş halinde bile emniyet güçlerimiz dışından işini aksatmadan devam ettiren bir sektörde görev yapan sağlık çalışanlarımızın da artık bazı diğer meslek mensupları gibi ücretsiz ulaşım hakkını elde etmesi onlar için bir haktan öte bizim ülke olarak onlara borcumuzdur.

Tıpkı güvenlik güçleri, posta teşkilatı ve diğer ayrıcalıklı tutulan meslek grupları gibi sağlık çalışanları da bu denli bir ayrıcalığı hak etmiyor mu? Özellikle İçinde bulunduğumuz dönemde ücretsiz ulaşım hakkını en çok da sağlık çalışanlarının hak ettiğini düşünüyoruz.

Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Bahadır İnan Niğde Tabip Odası Başkanı Seçildi Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Bahadır İnan Niğde Tabip Odası Başkanı Seçildi

Büyükşehir belediyeleri ile yapacağımız görüşmeler neticesinden en kısa zamanda sağlık çalışanlarımızı mutlu edecek bir sonuç elde edene kadar çalışmalarımız aynı yoğunlukta devam edecektir. Sağlık çalışanlarımız nasıl ki hizmetin en iyisini sunma gayretinde iseler keza onların hak ettiği hizmet de bir o kadar her şeyin en iyisi olmalıdır. “

Hürriyet Sağlık-Sen tarafından dün itibariyle ülke genelinde başlatılan çalışmada ilk başvurular dün itibariyle yapılmaya başlandı ve bugün itibariyle tüm Türkiye’de bu başvuruların tamamlanması bekleniyor.

Hürriyet Sağlık-Sen