Saglikpersonelihaber.net olarak pazar günü yayına verdiğimiz “” başlıklı haberin yankıları bir çok haber sitesinden kamuoyuna duyurulmaya devam ediliyor.

Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuran bir memurun başvurusunu değerlendiren KDK, Sağlık Bakanlığında görevli bir işçinin memurlara amir yapılamayacağına hükmetti.

Sağlık Bakanlığına bağlı bir hastanede görevli memurun Kamu Denetçiliği Kurumu'na yaptığı başvuruda, Elektrik Teknikeri olarak görev yaptığı Teknik Destek biriminde yaşadığı bir dizi sorunu dile getirdi.

Yargıtay, Sendika Üyelik Bilgisini Kişisel Veri Saydı Yargıtay, Sendika Üyelik Bilgisini Kişisel Veri Saydı

Başvuruda, şu ana başlıklar altında şikayetler sıralandı:

  • Elektrik teknikeri olarak çalıştığı birimde amirinin  sürekli işçi statüsünde olduğu belirtildi.
  • Amirinin verdiği bir emre itiraz ettiği için "kınama" cezası aldığı ifade edildi.
  • Sürekli işçinin memura amirlik yapmasının hukuka aykırı olduğu, ancak itirazına rağmen ceza verildiği vurgulandı.
  • Kamu Denetçiliği Kurumu'nun daha önce bu konuda verdiği kararın kabul edilmediği ve cezanın yetkisiz bir kişi tarafından verildiği belirtildi.
  • Başvuru sahibi memur, işçi statüsündeki bir kişinin amir olarak atanmasının hukuka uygunluk açısından incelenmesi ve adil bir iş ortamının sağlanması için

denetlenmesini talep etti.

Talep neticesinde verilen kararla Sağlık Bakanlığında işçilerin memurların amiri olarak belirlendiğine şahit oluyoruz. Bu durumun kamu yönetiminde izah edilebilir bir yönü bulunmamaktadır.

KDK'NIN VERDİĞİ KARARIN DETAYLARINA BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.