Konya’da özel kliniğinde para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçete edildiği ihbarını değerlendiren polis ekipleri şok operasyon düzenledi.

51 gözaltıdan 36’sı tutuklandı

Konya'da polisin, psikiyatri uzmanı doktor F.K.'nin özel kliniğinde uyuşturucu özelliği taşıyan hapları para karşılığında reçete ettiği bilgisine dayanarak başlattığı soruşturma sonucunda 51 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonda, F.K. ile reçeteyle aldıkları hapları ticaretini yaptıkları iddia edilen 35 şüpheli tutuklandı.

Uyusturucu Operasyonu 2

Psikiyatri uzmanının Kliniği kapatıldı

Ayrıca, psikiyatri uzmanının özel kliniğinin kapatıldığı öğrenildi. WhatsApp yazışmalarında, doktordan para karşılığı reçete yazdırmak isteyenlerin iletişim kurduğu ortaya çıktı.

Uyuşturucu bağımlılarına para karşılığı reçete

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İhsaniye Mahallesi'nde bulunan özel klinikte görev yapan psikiyatri uzmanı doktor F.K.'nin, çoğunluğu uyuşturucu bağımlısı olan kişilere para karşılığında uyuşturucu özelliği taşıyan haplar reçete ettiği bilgisine ulaştı.

Uyusturucu Operasyonu 3

Uyuşturucu özelliği taşıyan hap ticareti

Şüphelilerin, bu reçeteler aracılığıyla temin ettikleri hapları kullanarak ticaretini yaptıkları tespit edildi. Polis ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından Konya, Karaman, Antalya ve Ankara'da daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

2586 adet hap ele geçirildi

Yapılan baskınlarda, doktor F.K. dahil olmak üzere 51 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 178 gram sentetik kannabinoid, 80 gram metamfetamin, 2 bin 586 adet uyuşturucu hap ve 3 hassas terazi ele geçirildi.

Uyusturucu Operasyonu 4

Doktor F.K. tutuklandı

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, doktor F.K. dahil olmak üzere 36 kişi tutuklandı, 15 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Diyabet ve Kardiyoloji İlaçlarını Artık Aile Hekimleri Yazabilecek Diyabet ve Kardiyoloji İlaçlarını Artık Aile Hekimleri Yazabilecek

Valilik Kliniği kapattı

Soruşturma süresince valilik tarafından F.K.'nin özel kliniğinin kapatıldığı belirtildi.

Uyusturucu Operasyonu 1