CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, geçtiğimiz ay bölgedeki tek hastane olan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında bir soru önergesi sunmuştu.

Emekli Olan Doktorun Yerine Atama Yapılmadı: Hastalar Dışarıda Bekliyor Emekli Olan Doktorun Yerine Atama Yapılmadı: Hastalar Dışarıda Bekliyor

Ancak Bakanlık'tan bu önergeye yanıt gelmemesi üzerine Çiler, önergesini tekrar sundu. Milletvekili Çiler, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin eğitim ve araştırma hastanesi standartlarını karşılamadığını belirterek,

"Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesi; '663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname' hükümlerine göre Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak faaliyet göstermesi ve eğitim yetkisi alması 08/05/2018 tarihli ve 1278 sayılı Bakanlık onayıyla resmi olarak uygun bulunmuştur. Ancak hastanenin fiziksel altyapısı, bu duruma uygun değildir"

şeklinde konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında sunduğu önergede hastanenin uzman ve sağlık personeli kapasitesini sorguladı ve aynı zamanda hastanenin güvenliği konusundaki endişelerine de yer verdi.

Çiler'in önergesindeki sorular şu şekildedir:

1. 2024 yılında Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaç farklı branşta ve toplamda kaç doktor atanmıştır?

2. Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaç farklı branşta ve toplamda kaç uzman hekim görev yapmaktadır?

3. Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde erişkin ve yeni doğan yoğun bakım kapasitesi nedir?

4. Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne günlük ortalama kaç hasta başvurmakta ve hekim başına düşen hasta sayısı nedir?

5. Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastaların, hekimlerin ve sağlık personelinin güvenliği için hangi önlemler alınmıştır? Hastane içinde ve çevresinde kaç adet güvenlik kamerası bulunmaktadır?