Ünlü Dr. Ender Saraç hakkında 12 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle açılan davada mağdur çocuğa temsil kayyımı atanmasına karar verildi.

İstanbul 34. aAır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Ender Saraç ve Avukatları ile müşteki Benan Saraç ile aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı Avukatları katıldı.

Duruşmada müşteki sıfatıyla bulunan Benan Saraç, sanığın oğluna cinsel istismar amacıyla bir eylem gerçekleştirdiğine şahit olmadığını beyan etti.

Oğlu tarafından kendisine babası tarafından istismar edildiği söylediğinde ilk etapta inanmadığını ancak durumu sorguladığını anlatan müştekiyi Benan Saraç, hemen polise ve savcılığa gitmediğini, oğlunun babasına sinirli olduğunu bildiğini, babasının kendisiyle yaptığı kavgalardan dolayı psikolojisinin etkilendiğini bildiğini bu sinir ve hiddetle babasına yönelik suçlamaları yapmış olabileceğini düşündüğünü aktardı.

Başhekimliği Suçlayarak İstifa Etti: Hastanede Şok İstifa! Başhekimliği Suçlayarak İstifa Etti: Hastanede Şok İstifa!

Anne Benan Saraç, cinsel istismar suçlamasından dolayı Ender Saraç‘tan şikayetçi olmadığını ve davaya katılmak istemediğini söylerken Sanık Ender Saraç ise oğluna şiddet uyguladığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise, 15 yaşından küçük mağdur çocuğun kendisini temsil edemeyecek olması nedeniyle temsil kayyımı atanmasına hükmederek Sulh Hukuk Hakimliğine müzekkere yazılmasına karar verdi.