Büro Memur Sen’den yapılan açıklamada, yazılı sınavda 98.72 puan alan adaya mülakatta 64 puan verilmesine tepki gösterildi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kaldırılacağı duyurulan ancak hala devam eden sözlü sınavların, devlet memuru olmak isteyenlerle mevcut kamu görevlilerinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında sorun oluşturmaya ve emeklerini boşa harcamaya devam ettiğini belirtti.

Yazılı sınava göre atama yapılmalı

Mülakatların hala uygulanmasıyla ilgili olarak açıklama yapan Yazgan, mülakatların kaldırılarak, adayların yazılı sınav sonuçlarına göre atanmalarının hızla gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başhekimin Referansı Benim Sözüm Çıkmaz Mobbingi Başhekimin Referansı Benim Sözüm Çıkmaz Mobbingi

Mülakat sisteminden vazgeçilmeli

Mülakatın, emeklerin boşa gitmesine ve kamu idaresine olan güvenin azalmasına yol açtığına vurgu yapan Yazgan, "Ülkemizin kritik bir dönemden geçtiği bu süreçte ihtiyaç duyulan, süreç sonunda kaldırılacağı duyurulan ancak halen uygulamada olan mülakat sistemi, hak kayıplarına ve artan huzursuzluğa neden olmaktadır. Kamu görevine atanmayı bekleyen memur adaylarıyla mevcut kamu çalışanları, mülakat sisteminden bir an önce vazgeçilmesini ve adayların bilgiye dayalı sınavlarda aldıkları puanlara göre değerlendirilmesini talep ediyor" dedi.

Mülakatta düşük puanlar verildi

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan görevde yükselme sınavına örnek veren Yazgan, 62 kişinin yazılı sınavda 85 ve üstü puan aldığı halde mülakatta düşük puanlar alarak atanamadığını dile getirdi. Yusuf Yazgan, "Yazılı sınavda 98.72 puan alan adaylar, mülakatta 64, 65, 55 gibi düşük puanlar alıyor ve atanamıyor. İki sınav arasındaki bu büyük fark, liyakat beklentisi içindeki insanlarda hayal kırıklığı yaratıyor. Demek ki bu iki sınavdan birinde sorun var. Bu şüpheyi gidermek için tek yapılması gereken mülakatı kaldırmak ve bilgiye dayalı yazılı sınav sonuçlarına göre atamaları yapmaktır" şeklinde konuştu.