15 Nisan'da maaşlarını alacak olan memurların maaşlarının bayramdan önce, yani 8 Nisan'da yatırılıp yatırılmayacağı merak konusu oldu. Bu konudaki kulis bilgileri, milyonlarca kamu çalışanını meraklandırdı.

HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI!

Emekli ve memur maaş ödemelerinin bayramdan önce öne çekilip çekilmeyeceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, geçmiş dini bayramlarda maaş ödemelerinin bayram tarihine göre öne çekildiği biliniyor.

10 NİSAN’DAN ÖNCE YAPILABİLİR!

Normalde memur maaşları her ayın 15'inden itibaren ödenirken, emeklilere ise her ayın 17'si ile 26'sı arasında maaş ödemeleri yapılıyor. Bu bilgilere göre, Ramazan Bayramı'nın 10-12 Nisan tarihlerine denk gelmesi nedeniyle ödemelerin bu tarihlerden hemen önce yapılması olası görünüyor.

BAYRAM TATİLİ 6-14 NİSAN ARASI OLDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı öncesi tatil süresini uzatarak 8-9 Nisan'da kamu çalışanlarının idari izinli olacağını belirtti. Buna göre, kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 6-14 Nisan tarihlerinde idari izinli sayılacak.

Emeklilere İletişim, Alışveriş, Enerji Desteği! 9 Başlıkta Yeni Düzenleme Emeklilere İletişim, Alışveriş, Enerji Desteği! 9 Başlıkta Yeni Düzenleme

BAKANLIK ÇALIŞANLARI MAAŞ GÜNÜ İZİNLİ OLACAK

Emekli Maaş ödemeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapıldığından, bakanlık çalışanları da bu tarihlerde izinli olacak. Bayram sonrası maaş ödemelerinde yoğunluk olabileceği öngörüldüğünden, memur ve emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılması bekleniyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL YATIRILMIŞTI!

Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerine denk geliyordu. SSK emeklilerine yapılan ödemeler 14-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilirken, Bağ-Kur emeklilerinin maaşları ise 17-18 Nisan'da yatırılmıştı.

ÖDEMELER HANGİ GÜNLERDE YAPILIYOR?

Memur maaşları ise her ayın 15'inden itibaren hesaplara aktarılırken, emekli maaşlarının yatırılma zamanı tahsis numarasına göre belirleniyor. Emekli maaşı ödemeleri, Cumartesi gününe denk gelirse ödemeler Cuma günü yapılırken, Pazar gününe denk gelirse ödemeler Pazartesi günü gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, memurların maaşlarının Ramazan Bayramı'ndan önce hesaplarına yatırılması talimatını verdiği yönünde bilgiler gündeme geldi. Eğer bu talimat doğrultusunda hareket edilirse, memurların Nisan ayı maaşlarının Ramazan Bayramı'ndan önce ödenmesi mümkün olacak.