ABD'deki panelde dile getirdiği ifadelerin ardından tartışmalara neden olan Şimşek, bu konudaki iddialara yanıt verdi ve kullandığı ifadenin "yerel yatırımcılar" anlamında olduğunu vurguladı.

Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın Bahar Toplantıları'na katılmak üzere gerçekleştirdiği ABD ziyaretiyle ilgili temaslarını değerlendirdi.

Ak Parti Önce İl Başkanlarını Değiştirmeye Başlıyor Ak Parti Önce İl Başkanlarını Değiştirmeye Başlıyor

Şimşek: Toplantılar verimli geçti

Toplantıların oldukça verimli geçtiğini belirten Şimşek, Dünya Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası gibi birçok uluslararası kuruluşla görüşme fırsatı bulduklarını ifade etti.

“Yatırımcılara kazanımları anlattık”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ve Dünya Bankası toplantıları ile G20 zirvesine katıldıklarını belirterek, 20'den fazla yatırımcı toplantısı düzenlediklerini ve yüzlerce yatırımcıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Şimşek, "Yatırımcılara Orta Vadeli Program'ın (OVP) uygulamasını, elde edilen kazanımları ve bundan sonraki gidişatı hakkında kapsamlı sunumlar yaptık" dedi.

“Krebilitesi olan nadir ülkeyiz”

Ayrıca, Türkiye'ye yoğun bir ilginin olduğunu vurgulayarak, "Sabah 7'den akşam 11-12'lere kadar toplantılara katıldığımız günler oldu. Cuma günü Washington'da 18 program yaptık. Dolayısıyla Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var. Çünkü hikayesi olan ve kredibilitesi olan nadir ülke programlarından bir tanesiyiz. Türkiye'nin hikayesi zaten güçlü, büyük, gelişen bir ekonomi. Dezenflasyonla, yapısal reformlarla, mali disiplinle makroekonomik temelleri güçlendiriyoruz ve bu çok ilgi çekiyor. Onun için yatırımcı ilgisi tek kelimeyle mükemmeldi" şeklinde konuştu.

“Milletimiz benim duruşumu bilir“

ABD'deki açıklaması üzerinden gündeme getirilen iddialara yanıt veren Şimşek, "yerel yatırımcılar" ifadesinin uluslararası bir finans platformunda kullanıldığını ve bu kelimenin vatandaşlara yönelik olmadığını belirtti. Şimşek, kelimenin finans jargonunda yoğun olarak kullanıldığına işaret ederek, "Raporlarda, konuşmalarda, bunun hiçbir şekilde sosyal medyada veya şu anda muhalefetin dile getirdiği anlamda karşılığı yok. Türkiye'de uzun süre bakanlık yaptım. Milletimiz benim duruşumu bilir. Biz vatandaşımıza ve milletimize hizmetkarız. Bizim asla başkalarının iddia ettiği gibi durumumuz söz konusu olmaz" şeklinde konuştu.