Doğan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu tür bildirilerin etik ve ahlaki kuralları ihlal ettiğini ve insanlık tarihinde utanç tablosu olarak anılacağını belirtti.

Sağlık Sen’den Promosyon Atağı Sağlık Sen’den Promosyon Atağı

"HEKİMLİĞİN UTANÇ TABLOSU OLACAK"

Sağlık Sen Genel Başkanı Doğan, İsrailli doktorların bu çağrısının Siyonist zihniyetin karanlık emellerini açıkça sergilediğine dikkat çekti. Ayrıca, bu bildirinin doktorluk mesleğini bile terörize ettiğini ifade etti. Tıp fakültelerinde ve tarih kitaplarında insanlığın ve hekimliğin utanç tabloları olarak hatırlanacağını vurguladı.

"KARA LEKE VİCDANLARDA YER BULMAYACAK"

Genel Başkan Doğan, İsrailli doktorların bu tür vahşet çağrısının dünya genelindeki doktorlar tarafından asla kabul edilmeyeceğini ve bu kara lekenin vicdanlarda yer bulmayacağını belirtti. Bu insanlık dışı bakış açısına karşı Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) göreve çağırdı ve dünya genelindeki sağlık çalışanlarını bu tür barbarca tavırlara karşı ortak bir tavır sergilemeye davet etti.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI VAHŞETİ KABUL ETMEZ"

Mahmut Faruk Doğan, hastane ve okul gibi sivil alanları bombalamak ve savaş suçlarına ortak olmak gibi vahşet eylemlerinin sağlık çalışanları tarafından kabul edilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, bu insanlık dışı çağrıya karşı tüm dünyayı, 21. yüzyılda yaşanan bu katliama "dur" demeye çağırdı.