32 yaşındaki Hemşire Nilüfer Aygün Ağuş, Adana İl Sağlık Müdürlüğü Ek Hizmet Binasında görev yapıyordu.

Hemşire Nilüfer Aygün Ağuş’un kalp krizi geçirdiğini fark eden aynı binada görevli Acil Tıp Teknikeri arkadaşı Samet Can Soylu ise yaptığı müdahale ile mesai arkadaşını hayata döndürdü.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ek hizmet binasında 11 yıldır görev yapan hemşire Nilüfer Aygün Ağuş, 12 Aralık'ta öğle arasından sonra iş yerine döndüğünde ani bir rahatsızlık geçirdi ve bayıldı.

Ağuş'un düştüğünü fark eden güvenlik görevlileri, hemen aynı binada bulunan 112 Acil Sağlık İstasyonu'ndaki görevlilere haber verdi. Olay yerine gelen acil tıp teknikeri ve sorumlusu Samet Can Soylu, Ağuş'un kalp krizi geçirdiğini hemen tespit etti.

Hızla ambulansa alınan ve kalp masajı ile iki kez elektroşok uygulanan Ağuş, duran kalbi yeniden çalıştırılarak Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan operasyon sonrasında kalp pili takılan Ağuş, 1 haftalık tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Türk Doktorlar Almanya’da Hangi Koşullarda Çalışıyor! Türk Doktorlar Almanya’da Hangi Koşullarda Çalışıyor!

Ağuş, hayata dönmesindeki en büyük payın meslektaşı Soylu ve ambulanstaki sağlık ekibinin anında müdahalesi olduğunu belirtti. Yaşadığı kalp krizi gününü hatırlamadığını ifade eden Ağuş, "Öğle yemeğinden sonra iş yerine döndüm. Kapının önünde bir anda bayılmışım. Neyse ki, olay yerindeki sağlık ekibi hemen müdahale etti. Hastanede gözlerimi açtığımda kalp pili takılmıştım." şeklinde konuştu.