Dün İstanbul Taksim Meydanı'nda, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine karşı tepki gösteren bir grup, protesto düzenledi. Ancak, yapılan protesto zamanla karışıklığa dönüştü. Toplanan grup ile polis ekipleri arasında ara sıra gerginlik yaşandı.

Bir Grup Taşkınlık Çıkardı

Protestonun ardından bir kısmı dağılırken, alanda kalan diğer bir grup ise uyarılara rağmen dağılmadı ve hükümet aleyhine sloganlar atmaya başladı. Bu grup taşkınlık çıkarmaya başlayınca güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldi.

Kadın Polisin Yüzüne Tükürdü

Güvenlik güçleri, grubun dağılmasını sağlamak için çaba harcadı ancak bir gösterici, kadın polisin yüzüne tükürdü. Bu olay sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kadın Komiser Karşılık Verdi

Kadın komiser, tükürülen yüzünü silerek göstericiye karşılık verdi. Yaşanan bu olayın ardından, komiser ile birlikte diğer kadın polisin de, hakaret ve tehdit içeren sloganlar atan bir göstericiye karşı zor kullanma yetkisini aştığı iddiasıyla açığa alındığı öğrenildi.

Ak Parti, ‘Partili Cumhurbaşkanını’ Tartışmaya Açabilir Ak Parti, ‘Partili Cumhurbaşkanını’ Tartışmaya Açabilir

Ali Yerlikaya Açıklama Yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yerlikaya, "Olayla ilgili 43 şahıs yakalandı, 38'i kimlik kontrolü yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. 5 kişinin ise ifadeleri alınarak adli işlem yapıldı. Ayrıca olayla ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alındı ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirildi. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.