Seçmenin 10 ay önce yapılan genel seçimlerde yapmadığı uyarıyı yerel seçimlerde yaptığını söyleyen Karakaya, seçimleri gecikmiş bir fatura olarak değerlendirdi.

Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye, yeni yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. AK Parti, beklenmedik bir şekilde sandıktan çıkışını gerçekleştirerek ilk kez ikinci parti konumunda yer aldı. Ancak bazı bölgelerde seçim sonuçları hala tartışılmakta.

Bu tartışmaların ortasında, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'den yeni bir açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Haber 7 televizyonundaki bir programda seçimlere dair değerlendirmelerini paylaştı.

Karakaya, vatandaşların sandıktan çıkan sonuçlarla bir mesaj verdiğini belirtti ve genel seçimlere de gönderme yaparak "gecikmiş bir fatura" yorumunda bulundu. Karakaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Yerel seçim sonuçlarına baktığımızda, beklenenden çok farklı bir tablo ortaya çıktı. Geriye dönüp baktığımızda, böyle bir sonucun çıkabileceğine dair bazı işaretler vardı. Özellikle ekonomi ve emekli zamlarıyla ilgili şikayetler bu sonucun belirleyicilerinden biriydi. Siyasetçiler olarak sahada gördüğümüz ilgi ve alaka, farklı bir sonuç beklentisi oluşturmuş olabilir. Ancak sonuçlar açık ve nettir, millet ne karar verdiyse odur. Bu kararı anlamaya çalışmalıyız.

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Resmi Gazete’de Yayımlandı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Resmi Gazete’de Yayımlandı

Sayın Genel Başkanımız Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi, gerekenleri yapacağız. Her seçim sonrası olduğu gibi, algı yönetimi ve başarı iddiaları olacaktır. Ancak bu yerel seçimler çok faktörlü ve karmaşıktır. Belediye başkanlığı seçimleri çoğunluk sistemiyle belirlenir ve adaylarla doğrudan ilişkilidir. Yerel seçimlerin dinamikleri genel seçimlerden farklıdır. Vatandaşımızın genel seçimlerde yapmadığı uyarıyı bu yerel seçimlerde gördük. Bu durumu gecikmiş bir fatura olarak düşünebilirsiniz."