İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanları, kent dışındaki İzmir Şehir Hastanesi'ne geçici görevlendirme nedeniyle yaşadıkları zorluklar için eylem düzenledi. Başhekimlik binası önünde gerçekleşen eylemde, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir 1 No’lu Şubesi ile Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (Hep-Sen) İzmir Şubesi üyeleri, artan mesai saatlerine ve ağır çalışma koşullarına karşı atama talebinde bulundu.

SES İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Hava Akcan, normal mesai saatlerinin iki katı çalıştıklarını ifade ederek,

İstanbul Valisi Davut Gül Genç Sağlık Sendikası Heyeti İle Görüştü İstanbul Valisi Davut Gül Genç Sağlık Sendikası Heyeti İle Görüştü

"Mesai saatleri son zamanlarda idari amirlerce yapboz tahtasına çevrilmiştir. Sağlık emekçileri aylık ortalama 168 saat değil, 250 ile 290 saati aşan mesailer yapmaktadır. Hatta ayda 120 saat gün aşırı nöbetler tutarak 24 saat aralıksız çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Sağlık emekçileri, hekim, hemşire ve teknisyenler artık iki kişinin yaptığı işi tek kişi yapıyor. Bu sistem insanca çalışmaya yakışan bir sistem değildir. Bu şekilde çalışmak ne vicdana ne de yasalara sığmamaktadır."

şeklinde konuştu.