Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda idarecilerin, Bakan Koca'dan aldıkları tam yetki ile hekimlere karşı mobbing uygulama konusunda rahat hareket ettiği iddia edildi. Ankara'da 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Ulucanlar ek binasında görevli diş hekimi Dt. Seval Ovalı ile başhekim arasında yaşanan tartışmanın ardından Ovalı'nın hastaneye kaldırıldığı ve tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, idarecilik pozisyonunda bulunanların görevlerinin, kurum içinde adil bir uyum sağlamak ve varsa sorunları küçük dokunuşlarla düzeltmek olduğu vurgulandı. Baskı ve usulsüz yetki kullanımının idarecilikle bağdaşmadığı ifade edilen açıklamada, geçici olarak hekimlik mesleğine ara vermiş idarecilerin, görev süresi sonunda hekimlik yapmaya devam edeceklerini unutmamaları gerektiği belirtildi.

Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Bahadır İnan Niğde Tabip Odası Başkanı Seçildi Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Bahadır İnan Niğde Tabip Odası Başkanı Seçildi

Olayın mağduru olan Dt. Seval Ovalı'nın durumu stabil hale getirildikten sonra sendika tarafından acile kaldırıldığı ve rahatsızlığının raporla ispatlandığı ifade edilen açıklamada, mobbing unsurlarıyla ilgili dava sürecinin başlatıldığı bilgisi verildi. Mağdur duruma düşen meslektaşları adına, başhekim hakkında mobbing davası açılacağı duyuruldu ve Ovalı'ya geçmiş olsun dilekleri ile acil şifalar dildi. Hekimsen, hekimlerin ve çalışan personellerin idareci baskısı ve mobbingine karşı her zaman desteklerinin devam edeceğini vurgulayarak, "Unutmayın... Yalnız Değilsiniz" ifadelerine yer verdi.