Halen birinci derecede olan memurların beklediği 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesi için henüz somut adımlar atılmamış durumda.

Genel Başkan Türkeş Güney, seçimler öncesinde 3600 ek göstergenin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, sürecin bir an önce başlaması gerektiğini belirtti.

“SEÇİMDEN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Kamu çalışanlarının beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney bir çağrıda bulunarak, “Birinci dereceye 3600 ek göstergenin gecikmesinin nedeni; yetkili sendikanın toplu sözleşme masasında attığı imza, yaptığı mutabakattır. Yetkili sendika memura kötülük yapmıştır. Bizim talebimiz ve beklentimiz verilen sözlerin tutulması ve ek gösterge tartışmasının sona ermesi, memurun gündeminden çıkarılması için bunun seçimlerden önce mutlaka hayata geçirilmesidir” dedi.

“ZAMANI BELLİ OLMAYAN BİR MUTABAKAT METNİNE İMZA ATILDI”

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sendika Üyeliği Alıyor İddiası Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sendika Üyeliği Alıyor İddiası

Birinci derecedeki kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge konusunun geçen toplu sözleşmede karara bağlandığını hatırlatan Güney, geçtiğimiz dönem karara bağlanan 7’nci Dönem Toplu Sözleşme masasına dikkat çekerek, “Önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, birinci dereceye 3600 kanun teklifi hazır derken, yetkili sendika, kamu kurum ve kuruluşlarından görüş alınmasını, birinci dereceye gelen ‘bazı’ memur ve diğer kamu görevlilerinin 3600 ek gösterge rakamından faydalandırılması hususunda çalışma yapılacağını, ancak bu çalışmanın ne zaman sonuçlanacağı ya da 3600 ek göstergenin hangi tarihte tamamlanacağı belli olmayan bir mutabakat maddesine imza atmıştır” ifadelerini kullandı.