Kuruoğlu'nun açıklamalarına göre, yüksek enflasyon göz önüne alınarak, memur ve emeklilerin alım gücünü korumak adına 6 ayda bir zam yapılması gereklidir. İki ayda yüzde 11,53 olarak gerçekleşen enflasyonun, önümüzdeki aylarda daha da yükseleceği öngörülmektedir. Bu nedenle, 6 ayda bir refah payı ve ekonomik büyümeden pay verilmesi, maaş zamlarının aylık veya üçer aylık dönemler halinde yapılması önem arz etmektedir.

Memur Maaşları İçin Yeni Talep

Başhekim Sendika Temsilcilerini Hastaneden Kovdu Başhekim Sendika Temsilcilerini Hastaneden Kovdu

Genel Başkan Kuruoğlu, iktidarın bugüne kadar uyguladığı zam politikasının, ülkenin ekonomik gerçekleriyle uyumsuz olduğunu vurgulayarak, bu politikanın değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, yıllardır beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi ve memur emeklisine ödenmeyen seyyanen zamın hızla hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Hür Sen olarak, sarı sendikaların pasif rol oynadığı ve iktidarın sorunları görmezden geldiği bir sistemde taşınabilir bir tarafın kalmadığına inandıklarını ifade eden Kuruoğlu, tüm çalışanların bu gerçekler ışığında hareket etmelerini diledi.