CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısı ile ilgili “baş döndüren dönüş” tanımlamasını yapan Financial Times, Ekrem İmamoğlu için “Erdoğan’a meydan okuyabilecek en güvenilir muhalefet figürü” değerlendirmesini yaptı.

Financial Times: Türkiye'de Muhalefetin Etkileyici Dönüşü

Dünyanın önde gelen finans gazetelerinden biri olan Londra merkezli Financial Times, bugünkü başyazısını Türkiye'nin 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerine ayırdı. "Türkiye'de muhalefetin etkileyici dönüşü" başlıklı makalede, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beklenenden farklı bir performans sergilediği yorumu yapıldı.

Yayın Kurulu tarafından kaleme alınan makalede, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) seçim başarısından söz edilirken, "Yerel seçimler, milyonlarca Türk'ün sandığın gücüne olan inancını koruduğunu ve cumhurbaşkanı ile AK Parti'nin yönetiminden duydukları hoşnutsuzluğu dile getirmek için sandığı kullanmaya istekli olduklarını kanıtladı" ifadesine yer verildi.

Ak Parti MYK Bitti! Erdoğan’dan Parti Kongrelerini Başlatın Talimatı Ak Parti MYK Bitti! Erdoğan’dan Parti Kongrelerini Başlatın Talimatı

En güvenilir muhalefet figürü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın davalarının olduğu belirtilen makalede, "İmamoğlu'nun Erdoğan'a meydan okuyabilecek en güvenilir muhalefet figürü olduğu" değerlendirmesi yapıldı. İmamoğlu için ise "Karizmatik bir lider ve Türkiye'deki toplumsal bölünmeler arasında köprü kurma becerisini gösteriyor" yorumu yapıldı.

‘Ya İmamoğlu aday olsaydı’

Başyazı, "Muhalefet için de çıkarılacak dersler var. Geçen Mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı oylamasından önce, CHP'nin Erdoğan'a meydan okumak için yanlış adayı seçtiğine inanan pek çok kişi vardı. Parti İmamoğlu'nu seçmek yerine o zamanki lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçti. Geçen hafta sonu alınan sonuçlardan sonra muhalefet destekçileri ‘Ya İmamoğlu aday olsaydı’ diye düşünüyor olmalı" ifadesiyle sona erdi.