Türkiye’de Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alarak randevuya gitmeyenlerin sayısı ise 23 milyon olduğu açıklanmıştı.

Sistemi kitliyorlar

Tüm dünya genelinde hastanelere randevu alarak gitmeyenler nedeniyle sistemin kitlendiği belirtilirken ihtiyaç sahibi hastaların randevu alamadığı, tedavi imkanıından mahrum kaldığı belirtiliyor.

Sağlık Çalışanı Tuncay Güngör Kanser Hastalığına Yenik Düştü Sağlık Çalışanı Tuncay Güngör Kanser Hastalığına Yenik Düştü

Fransa sorumsuzlara acımadı

Türkiye, 24 saat önceden randevusunu iptal etmeyen vatandaşlara 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamama şeklinde yaptırım uygularken Fransa ise doğrudan para cezası uygulamasına geçti.

Fransa'da Sağlık Sistemi Tıkanıklığını Çözmek İçin Yeni Adım..

Fransa'da sağlık sistemindeki tıkanıklığı çözmek için yeni bir yöntem devreye alındı. Başbakan Gabriel Attal'ın duyurduğu yeni uygulamaya göre, randevu alıp sonrasında muayeneye gitmeyenlere ciddi bir ceza verilecek. Bu ceza, randevusunu 24 saat öncesinden iptal etmeyen hastalara 5 avro (yaklaşık 175 TL) olarak belirlendi.

Fransa Başbakanı, son bir yılda 20 milyondan fazla hastanın randevu alıp muayeneye gitmediğini belirtti. Bu durumun sağlık sisteminde ciddi bir tıkanıklığa neden olduğunu vurgulayan Attal, bu yeni uygulamanın bu sorunu çözmeye yönelik önemli bir adım olduğunu ifade etti.

“Tavşan Vergisi” Uygulaması

Tavşan Vergisi adı verilen bu uygulama, randevu alıp sonrasında gelmeyen hastaların sayısını azaltmayı hedefliyor. Sağlık sistemindeki verimsizliği ortadan kaldırmak için alınan bu karar, hastaların randevu alarak sistemi meşgul etmelerine ve ihtiyaç sahibi hastaların tedavi imkanlarından mahrum kalmasına engel olmayı amaçlıyor.