Diyarbakır Bismil ilçe nüfusuna kayıtlı Doç. Dr. İhsan Solmaz, iç hastalıkları uzmanı olarak görev yapıyordu. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atama ile Doç. Dr. İhsan Solmaz, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevine geçtiğimiz gün getirilmişti. 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevini vekaleten yürüten Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Süleyman Öden’den görevi devralan Doç. Dr. İhsan Solmaz, bugün itibari ile görevine başladı.

DOÇ. DR. İHSAN SOLMAZ KİMDİR?

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni Başhekim'i olan Doç. Dr. İhsan Solmaz, kariyerinde elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren bir isimdir. 1984 yılında Bismil'de dünyaya gelen Solmaz, tıp eğitimine Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış ve 2008 yılında başarıyla tamamlamıştır.

Adem Kaya, Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi Müdür Yardımcısı Oldu Adem Kaya, Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi Müdür Yardımcısı Oldu

Mezuniyetinin ardından Siirt ve Ergani'de mecburi hizmetini yerine getiren Solmaz, daha sonra 2011-2015 yılları arasında Dicle Üniversitesi'nde Dahiliye alanında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Bu sürecin ardından 4 yıl boyunca Siverek Devlet Hastanesi'nde mecburi hizmet görevini başarıyla yerine getirmiş ve 2019 yılında Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tayin istemiştir.

Doçentlik ünvanını 2021 yılında alan Solmaz, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dahiliye Sorumlusu olarak görev yapmıştır. 25 Aralık 2023 tarihi itibariyle ise hastanenin Başhekimliği görevine atanmıştır.

Ayrıca, Solmaz sadece klinik başarılarıyla değil aynı zamanda Güneydoğu İç Hastalıklar Derneği Başkanlığı gibi önemli bir görevle de öne çıkmaktadır. Evli ve üç çocuk babası olan Doç. Dr. İhsan Solmaz, bölgesindeki sağlık hizmetlerine kattığı değerle tanınan bir isimdir.