Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, özellikle X platformunda yer alan “Ak Parti’de Bylock kullananlar ifşa oldu” başlıklı paylaşımlarla ilgili iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kuruluşundan bu yana gerçeği yansıtmayan iddiaların doğrularını kamuoyuyla paylaşma amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Ak Parti MYK Bitti! Erdoğan’dan Parti Kongrelerini Başlatın Talimatı Ak Parti MYK Bitti! Erdoğan’dan Parti Kongrelerini Başlatın Talimatı

Merkezin son yayınladığı bilgilendirme mesajında, terör örgütü FETÖ'nün propagandasını yapan hesaplardan yayılan bazı görüntülerle ilgili olarak dolaşımda olan "AK Parti içinde ByLock kullananlar ifşa edildi" iddiasının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizin güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından hazırlandığı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu iddia edilen dosya tamamen uydurma bir senaryodur. Devletimizin ilgili kurumları tarafından böyle bir belge hazırlanmamıştır. Söz konusu paylaşımlardaki sahte görüntülerin aslında 2017 yılında da sosyal medya platformlarında paylaşıldığı tespit edilmiştir. Herhangi bir gerçek dayanağı olmayan bu görüntülerin, FETÖ ile mücadele konusunda kamuoyunu yanıltma amacıyla servis edildiği anlaşılmıştır."