Hastane acil servisine giden bir hastanın tedavi olduğu sedyenin altında, içerisinde idrar kutularının dolu olduğu kovayı fark eden vatandaşın şikayeti manşete taşındı.

Sağlık Çalışanı Ümit MUTLU Vefat Etti Sağlık Çalışanı Ümit MUTLU Vefat Etti

Bingöl Devlet Hastanesi, hijyen sorunuyla ilgili ciddi bir gündeme taşındı. Bir hasta, acil servise gittiğinde tedavi olduğu sedyenin altında idrar dolu bir kova buldu.

Bingöl Kent Haber'den Ahmet Boydaş'ın haberine göre; Bingöl Devlet Hastanesi, hijyen sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bir hasta, acil servise başvurduğunda tedavi edildiği sedyenin altında idrar dolu bir kova olduğunu fark etti. Hastanede yaşanan bu hijyen eksikliği, vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

Hastane içinde çekilen görüntüler, hijyen standartlarının ne kadar düşük olduğunu gözler önüne serdi. Acil servise ait görüntülerde, sedyelerin bulunduğu alanın pislik içinde olduğu net bir şekilde görülüyor. Hasta refakatçisi, tedavi süreci başladıktan sonra idrar kokusu aldıklarını dile getirdi.

Bu durumu hastane çalışanlarına ilettiklerini belirten refakatçi, hastalarını röntgen ve kan tahlillerine götürürken bir hastane çalışanının kendilerine refakat etmediğini ifade etti. Ayrıca, refakatçi hastasının engelli olduğunu belirterek, hastanedeki hijyen sorununu belgelemek zorunda kaldığını vurguladı.