Babasının 4. kattan düştüğü anlara ait ve ilk müdahale anına dair görüntülere ulaşan milli sporcu Ayşe Taş Aldemir, “videolarda da görüldüğü üzere babamın ölümüyle ilgili sağlık çalışanlarının ihmali var” şeklinde konuştu.

Türk Doktorun Soyadını Verdiği ‘Fındık Tekniği’ Tıp Literatürüne Girdi Türk Doktorun Soyadını Verdiği ‘Fındık Tekniği’ Tıp Literatürüne Girdi

Antalya'da yaşayan Taş ailesinin küçük kızı Ayşe, 2 aylıkken anneannesine verildiği için annesini 10 yaşında görmeye başladı. 16 yaşına geldiğinde ise devlet yurduna yerleştirildi. Muay Thai sporuna başlayan ve zamanla milli sporcu ünvanı kazanan Ayşe Taş Aldemir, Türkiye ve dünya genelinde elde ettiği başarılarla adından söz ettirdi.

Ayşe Taş Aldemir, 24 yıl sonra, 2019 yılında babasıyla buluştu. Ancak bu buluşmanın ardından babası ameliyat oldu ve Aldemir, bakımını üstlenerek ona yardımcı oldu. Daha sonra babasını dedesinden kalan eve yerleştiren Aldemir, kısa bir süre sonra babasının binanın zemin katındaki dairesinin terasından düşerek hayatını kaybettiğini öğrendi.

Babasının ölümünü şüpheli bulan Ayşe Taş Aldemir, araştırmalar yapmaya başladı. Bazı görüntülere ulaşan Aldemir, babasına ilk müdahaleyi yapan sağlık çalışanlarının ihmali olduğunu düşündü ve bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak talebi reddedilince, yeni deliller aramaya başladı. Aldemir, babasının düştüğü anı gösteren güvenlik kamerası görüntülerini ve sağlık çalışanlarının müdahale anlarını gösteren başka kamera kayıtlarını elde etti. Bu yeni delillerle avukatı aracılığıyla dava açan Aldemir, adalet arayışını sürdürüyor.

Babasını çok kısa bir süre tanıma şansı bulduğunu ifade eden Ayşe Taş Aldemir,

"24 sene sonra kavuştuğum babamı 2020 yılında kaybettim. Babam mide ameliyatı geçirdikten sonra dedemden kalan eve yerleşmişti. Aynı yıl oturduğu binadan düşerek öldüğü söylendi. Beni aradılar ve hastanede hayatını kaybettiğini söylediler. Aynı yıl sağlık çalışanlarının olay yerinde babama müdahale etmedikleri, yanlış müdahale ettikleri gerekçesiyle şikayetçi oldum. Geçtiğimiz günlerde 'soruşturma yapılamaz' diye cevap verildi"

şeklinde konuştu.